Yhdysvallat

Flag at a football game in the USA

Lukuvuoden 2018/19 paikat Yhdysvalloissa ovat jaossa  - lähetä heti hakemuksesi . Kysy myös osastipendipaikoista!

Vaihto-oppilaana Yhdysvalloissa koet paikallista elämää kuin tavallinen amerikkalaisnuori! Amerikan vuoden aikana mielikuvasi (ja ennakkoluulosi!) tätä valtavaa maata kohtaan tulevat varmasti muuttumaan. 


Ensimmäiset päiväsi vaihto-oppilaana vietät New Yorkissa

Exploriuksen vaihto-oppilaat aloittavat Soft Landing Campillä New Yorkissa. Leiriin kuuluu loppuvalmentautumisen lisäksi kiertoajelua, hiukan shoppailua ja ennen kaikkea hauskoja hetkiä monista eri maista tulevien vaihto-oppilaiden kanssa. 

Leirin jälkeen matkustat isäntäperheeseesi, joka jo jännityksellä odottaakin suomalaista vaihto-oppilastaan saapuvaksi. Ensimmäiset päivät isäntäperheessä tuntuvat oudoilta, yht'äkkiä puhutkin vain englantia joka päivä, juokset aamuisin keltaiselle koulubussille ja yrität koulussa löytää luokkasi 5 minuutin mittaisten välituntien aikana. 

Rennot ja uteliaat amerikkalaiset auttavat sinut mielellään uuden elämäsi alkuun, kunhan vain kyselet ja olet mukana niin koet vaihto-oppilaana paljon hauskaa, uusia harrastuksia, suomalaisittain erikoisia oppiaineita sekä ikimuistoisia hetkiä isäntäperheen ja uusien kavereiden kanssa!


Amerikkalaista arkea
Maineensa mukaisesti amerikkalaiset ovat avoimia ja sosiaalisia. He ovat erittäin ylpeitä suuresta ja monikulttuurisesta maastaan. Samanaikaisesti he ovat uteliaita eksoottisen Euroopan suhteen, joten varaudu erikoisiin kysymyksiin Suomesta… (Onko teillä aina talvi? Ovatko jääkarhut ongelma?).

High school on tärkeä osa vaihto-oppilaan elämää USA:ssa, täältä löydät kaverisi ja hyvin todennäköisesti kaikki harrastuksesi ovat amerikkalaisen koulusi järjestämiä.  Amerikkalaiset perheet seuraavat paljon lastensa tekemisiä ja sinäkin totut pian päivittäisiin kysymyksiin koulusta, harrastuksista ja kavereista. Ennen pitkää osaat jo itse kertoa isäntäperheelle päivän kuulumiset ja tiedät, että kaikki tekemiset on hyvä suunnitella yhdessä perheen kanssa. 

Vaihto-oppilaana tulet kokemaan amerikkalaisen nuoren arkipäivää, joka voi olla sinulle osittain tuttua mutta silti yllätyksiä täynnä!  

Close
Kiitos mielenkiinnostasi Exploriuksen ohjelmia kohtaan! Vastaanotettuamme yhteystietosi lähetämme pyytämäsi materiaalit tai soitamme sinulle. Henkilötietosi säilytämme turvallisessa paikassa emmekä anna niitä kolmennelle osapuolelle. Olemalla postituslistallamme saat ajoittain tietoa tarjouksista, uutisia ja kutsuja Exploriuksen tapahtumiin. Valitse alla olevista vaihtoehdoista hyväksytkö ehdot.