Mikaelan blogi #8 - Uusi lukukausi, uudet kurssit!Joululoman ja uuden vuoden jälkeen palattiin sitten takaisin kouluun. Ensimmäiset kaksi viikkoa olivat koeviikkoja, ja nuo koeviikot olivat kyllä hyvin erilaisia kuin Suomessa. Ensimmäisenä viikkona olivat normaalit kurssikokeet niin kuin Suomessakin, mutta ne kokeet olivat suurimmaksi osaksi monivalintaa ja helppoja kysymyksiä. Suomessa on tottunut oikeasti opiskelemaan, jotta kokeista ja kursseista pääsee läpi, mutta täällä kursseista pääsee helposti lävitse, kunhan vain tunnilla on ollut aktiivinen. Seuraavalla viikolla oli provincial exams, jotka olivat ainoastaan englannin-, social studies- ja science kursseista. Provincial exams olivat kai vähän vaativammat ja niissä mitattiin eri koulujen oppilaiden välisiä arvosanoja.

Kanadan lakia ja matikkaa!
Koeviikkojen jälkeen alkoikin sitten uusi jakso, ja uudelle jaksolle valitsin Canadian Law, Math, Personal fitness, sekä English. Kaikki tämän jakson valitsemani kurssit ovat grade 12 kursseja, eli kaikki kursseilla olevat oppilaat ovat valmistumassa lukiosta tänä syksynä.
Matikka on osoittautunut aika helpoksi, matikka on kuitenkin aina samaa eri puolilla maailmaa. Laki-kurssi on mielestäni ollut kivaa, tunneilla tehdään paljon ryhmätöitä ja keskustellaan asioista yhdessä. Englannin tunneilla luetaan ja kirjoitetaan paljon erilaisia tarinoita ja englannin tunneista kivoja tekee etenkin meidän todella hauska opettaja! Neljäntenä aineena mulla on siis personal fitness, eli liikunta, ja näillä tunneilla viihdyn tosi hyvin! Välillä pelataan lentopalloa, välillä käydään pelaamassa biljardia, ja joskus taas tehdään koko päivän retki laskettelemaan! :D

Lomapäivinä laskettelemaan!
Täällä Kanadassa on tottunut viettämään vähän erilaisia lomapäiviä Suomeen verrattuna. Tällä viikolla saimme koulusta vapaaksi maanantain ja tiistain, koska maanantaina oli Family day ja tiistaina Pro-D day. Lomapäivinä ollaan lähdetty host-siskoni ja host-veljeni kanssa laskettelemaan, ja ollaan kyllä saatu nauttia tosi hyvästä säästä ja upeista rinteistä!

- Mikaela


Close
Kiitos mielenkiinnostasi Exploriuksen ohjelmia kohtaan! Vastaanotettuamme yhteystietosi lähetämme pyytämäsi materiaalit tai soitamme sinulle. Henkilötietosi säilytämme turvallisessa paikassa emmekä anna niitä kolmennelle osapuolelle. Olemalla postituslistallamme saat ajoittain tietoa tarjouksista, uutisia ja kutsuja Exploriuksen tapahtumiin. Valitse alla olevista vaihtoehdoista hyväksytkö ehdot.