Tietoa Exploriuksesta

Aina vuodesta 2002 asti Explorius on tarjonnut vaihto-oppilasohjelmia 14-18 vuotiaille nuorille pohjoismaissa. Tämän lisäksi vastaanotamme kansainvälisiä nuoria, jotka haluavat viettää vaihto-oppilasvuottaan Suomessa. 

Nuorten avustaminen ensimmäisillä askelilla kohti heidän elämänsä suurinta seikkailua täynnä uusia oivalluksia, kokemuksia ja ystävyyssuhteita on paras työ, mitä voimme kuvitella. Yhdessä oppilaiden ja vapaaehtoisten isäntäperheiden kanssa tuomme ihmisiä lähemmäs toisiaan kulttuurien välisen vaihdon ja koulutuksen kautta.

Ota yhteyttä


Vaihto-oppilasohjelmia ympäri maailman

Tarjoamme laajan valikoiman vaihto-oppilasohjelmia monissa eri maissa ympäri maailman. Meidän kanssamme sinulla on varaa valita, sillä haluatpa sitten valita itse koulusi, asua kampuksella sisäoppilaitoksessa, opiskella jossakin tietyssä kaupungissa tai osavaltiossa tai olet avoimempi tulevan asuinpaikkasi ja koulusi suhteen, me voimme vastata toiveisiisi.
Olemme asiantuntijoita kansainvälisen koulutuksen saralla, sinun henkilökohtaiset toiveesi aina huomioiden. Henkilökohtainen palvelu, laatu ja turvallisuus ovat arvoja joihin organisaatiomme perustuu. Tämän lisäksi organisaatiomme tukipilarin muodostavat tietysti upeat vaihto-oppilaamme.

Oikeita oppilaita - oikeita tarinoita

Toiminnassamme kannatamme ”oikeita oppilaita - oikeita tarinoita” periaatetta, jonka toteutumisen tulet huomaamaan viestinnässämme. Kaikki kuvat ja videot nettisivuillamme ja esitteissämme ovat vaihto-oppilaidemme itse kuvaamia. Tämän lisäksi, oppilaamme jakavat omia vaihto-oppilastarinoitansa sosiaalisen median tileillämme ja blogissamme (link /blogs).
Haluamme antaa sinulle mahdollisimman totuudenmukaisen kuvan siitä, miltä kansainvälinen vaihto-oppilasmatka voi näyttää. Tämä onnistuukin parhaiten vaihto-oppilaidemme toimesta, jotka ovat tällä hetkellä vaihto-oppilaina ulkomailla tai ovat hiljattain palanneet matkaltansa.

Heidän kokemuksiensa avulla saat kurkistuksen siitä, miltä vaihto-oppilasmatka ulkomailla voi näyttää. Hyvien puolien lisäksi näet myös matkan mahdolliset huonot puolet, kuten koti-ikävän ja kulttuurishokin vaikutukset.
Vaihto-oppilasmatkaan tosiaankin mahtuu myös huonoja päiviä. Osa kokemusta ovat haastavat, elämää mullistavat ja hämmentävät hetket. Olemme kuitenkin varmoja, että näitä hetkiä et tule katumaan, ja jopa vaikeat päivät ovat kaiken sen vaivan arvoisia. Kysy vaikka vaihto-oppilailtamme!


Osa Educatius Group -organisaatiota

Explorius on pohjoismaissa toimiva ensiluokkainen vaihto-oppilasohjelmia tarjoava organisaatio. Toimistomme sijaitsevat Helsingissä, Tukholmassa, Göteborgissa, Kööpenhaminassa ja Oslossa. Yhdessä olemme ylpeästi osa Educatius Groupia.

Educatius Group on luotettu ja johtava globaali organisaation kansainvälisen koulutuksen kentällä. Educatius Group vaikuttaa useissa maissa, kuten esimerkiksi Yhdysvalloissa, Australiassa, Saksassa, Italiassa ja Espanjassa.

Kollegamme ulkomailla toivottavat sinut tervetulleeksi saapuessasi kohdemaahasi. Tulet myös tapaamaan kansainvälisiä vaihto-oppilaita muilta Educatius Groupiin kuuluvista sisaryhtiöistä osallistuessasi Soft Landing Campille tai muille valinnaisille matkoille. Tämän lisäksi, toimistomme kohdemaassa on palveluksessasi vuorokauden ympäri vaihto-oppilasmatkasi ajan.


Tavoitteemme

Uskomme eri ihmisten ja maiden välisen kulttuuriymmärryksen tärkeyteen. Tarjoamalla nuorille turvallisen ja mielenkiintoisen tavan täyttää heidän toiveensa kokea uusi kulttuuri opiskelemalla ulkomailla, me autamme osaltamme heidän kasvuaan globaaleiksi kansalaisiksi. Tämän lisäksi olemme osallisina tarjoamassa parempaa elintasoa vähäosaisemmille Aiducatius-säätiömme kautta.

Lue Aiducatius -säätiöstä


Tästä kaikki alkoi

Vaihto-oppilasmatkoja on järjestetty jo 1950-luvulta lähtien. Ajan kuluessa vaihto-oppilaiden määrä on lisääntynyt suuresti ja vaihto-oppilaat ovat nykyään myös kokeneempia matkaajia. Myös koulut ovat muuttuneet, sillä nykyään ne eroavat toisistaan suuresti niin profiilinsa, oppiaineidensa kuin tarjoamiensa aktiviteettien puolesta. Suurista muutoksista huolimatta, tapa millä vaihto-oppilasmatkoja järjestetään, on pysynyt suhteellisen samankaltaisena vuosista toisiin.

Onkin siis korkea aika, että joku tekee asiat toisin. Tämä oli vakaumuksemme, kun perustimme Exploriuksen tavoitteenamme luoda maailman paras vaihto-oppilasmatkoja järjestävä organisaatio.

Ideamme oli yksinkertainen, ja sitä se on vieläkin. Järjestämme vaihto-oppilasmatkoja perustuen oppilaan toiveisiin ja ominaisuuksiin. Käytämme paljon aikaa siihen, että tiedämme varmasti, millaisia tarpeita oppilaillamme on, sekä ennen ja jälkeen että vaihto-oppilasmatkan aikana. Teemme kaikkemme vastataksemme näihin tarpeisiin parhaalla mahdollisella tavalla.

Matkaan valmistautuminen

Hyvä esimerkki toiminnastamme on se, miten autamme tulevia vaihto-oppilaitamme ja heidän vanhempiaan valmistautumaan tulevaa vaihto-oppilasmatkaa varten. Me varmistamme aina, että oppilaamme ja heidän vanhempansa saavat kaiken tarvittavan tiedon ja tarjoamme Get Ready -tapaamisia ennen lähtöä, sekä Soft Landing Campin saavuttaessa kohdemaahan.

Vaihto-oppilaamme voivat myös ladata sovelluksemme My Exchange, jolloin matkaan liittyvä tärkeä tieto on aina helposti saavutettavissa. Oppilas voi löytää sovelluksesta tietoa kohdemaan koulusta, isäntäperheestä, yhteystiedot mahdollisen hätätilanteen varalta, vakuutustietoja, lentoaikatauluja ja paljon muuta.

Henkilökohtaista palvelua

Toinen yrityksemme johtoaseman varmistava tekijänä on, että tiedämme aina kuka soittaa, kun vastaamme puheluusi. Kaikki vaihto-oppilaamme ja heidän vanhempansa saavat henkilökohtaisen yhteyshenkilön Exploriukselta. Yhteyshenkilö kuuntelee oppilaiden ja perheiden toiveita ja opastaa heitä joka vaiheessa, niin matkaa ennen kuin sen aikanakin.

Vaihto-oppilaamme saavat myös paikallisen yhteyshenkilön, joka asuu lähellä oppilasta kohdemaassa, sekä ympärivuorokautisen puhelinpalvelun tuen.

Pyrimme ylittämään odotuksesi tarjotaksemme henkilökohtaista palvelua ja turvallisen kokemuksen ulkomailla.
Tervetuloa Exploriuksen matkaan!

Tapaa meidät


Kokemuksia Exploriuksesta

Kun olin eri vaihtoehtojen viidakossa etsiessäni sopivaa vaihto-oppilasorganisaatiota, löysin Exploriuksen nettisivut. Aloin lukemaan organisaatiosta ja otin yhteyttä henkilöihin, jotka olivat aikaisemmin matkustaneet heidän kauttansa.
Mitä kuulin yrityksestä ja millaisen ensivaikutelman sain siitä mitä itse luin oli ainoastaan positiivista, mikä sai minut valitsemaan Exploriuksen. Aina haastattelusta ja sähköpostiviestittelystä lähtövalmennukseen Exploriuksen kanssa, koin että sain kaiken tarvittavan tiedon, jotta pystyin tuntemaan olevani valmis matkaa varten. Pidin siitä, että toimistoon sai helposti yhteyden ja valmistava informaatio tuntui hyvin suunnitellulta.
– Alma, Yhdysvallat

Explorius oli minulle luonnollinen valinta, koska tunsin henkilön, joka oli ollut vaihto-oppilaana (Exploriuksella) ja hänellä oli hyviä kokemuksia organisaatiosta. – Erik, Saksa

Lue lisää Explorius vaihto-oppilaiden kokemuksista.

Näin kaikki toimii