Kysymyksiä ja vastauksia vaihto-oppilasvuodestaKuinka kauan ennen suunniteltua lähtöä pitää hakea?
Suurin osa oppilaista hakee ohjelmaan noin 10 - 12 kuukautta ennen lähtöä.
Lähetä hakemuksesi jo tänään!
 
Mitä tapahtuu lähetettyäni yhteydenottolomakkeen?
Kutsumme sinut haastatteluun. Haastattelu on tärkeä osa hakuprosessia mutta ei vielä sido sinua mihinkään. Haastattelun aikana haluamme tietenkin kuulla miksi haluat lähteä vaihto-oppilaaksi, samalla sinä saat tietoa Exploriuksen tarjoamista vaihtoehdoista. Pian haastattelun jälkeen saat tietää onko sinut hyväksytty Exploriuksen vaihto-oppilasohjelmaan.

Mistä tiedän olenko hyvin valmistautunut vaihto-oppilasvuottani varten?
Tulet saamaan Exploriukselta paljon vaihto-oppilasvuoteen liittyvää tietoa ennen matkaasi. Saat meiltä myös oman yhteyshenkilön, joka on tukenasi ennen matkaa ja sen aikana. Get Ready -valmennusten ja kirjallisen tiedon lisäksi sinut ja vanhempasi kutsutaan yhteiseen valmennustilaisuuteen ennen lähtöäsi. Siellä käydään läpi vaihtovuoden kannalta oleellisimmat seikat ja kerrataan Get Ready –valmennuksissa kerrottuja asioita.

Miksi perhe haluaa ottaa vastaan vaihto-oppilaan?
Isäntäperheinä on monenlaisia perheitä. Heitä yhdistää kiinnostus vieraita kulttuureja kohtaan ja halu jakaa oma elämä ulkomaalaisen vaihto-oppilaan kanssa yhden lukuvuoden ajan.
Isäntäperheesi valitsee sinut. He eivät ole vaihto-oppilastoiminnassa mukana taloudellista etua tavoittelemassa vaan he satsaavat lukuvuoteesi ulkomailla tarjoamalla sinulle katon pään päälle ja ruoan sekä paikan perheenjäsenenä. Sinun tehtäväsi on kotiutua isäntäperheeseen ja oppia paikallinen kulttuuri ja tavat.

Mitä tapahtuu jos en pidä isäntäperheestäni?
Lukuvuoden aikana ehtii tapahtua kaikenlaista ja koet varmasti myös hetkiä, jolloin sinun ja isäntäperheen tuntuu olevan vaikea ymmärtää toisianne. Aluevalvojasi ja kohdemaan toimisto ovat ensisijaisesti apunasi ja tukenasi jos näyttää siltä, että yhteiselämä isäntäperheen kanssa ei ota sujuakseen. Yhteyshenkilösi Exploriuksella on myös tukenasi koko vaihtovuoden ajan.

Mitä tapahtuu palatessa takaisin kotiin?
Kutsumme sinut kaikkien palanneiden vaihto-oppilaiden yhteiseen tapaamiseen. Tapaamisessa saat tietoa Ambassador -toiminnasta.

Älä epäröi ottaa yhteyttä jos sinulla on kysyttävää!