Ryhdy isäntäperheeksi

Ryhdy isäntäperheeksi

Vaihto-oppilaamme ovat valinneet Suomen, koska heitä kiinnostaa suomalainen elämä. Isäntäperheen luona oppilas kokee suomalaista arkea. Monenlaiset perheet toimivat isäntäperheinä, perheen rakenne ja varallisuus eivät ole tärkeitä asioita, tärkeämpää on perheen innostus ja halukkuus jakaa oma arkensa ulkomailta tulleen vaihto-oppilaan kanssa.


Huumorintaju ja myönteinen asenne ovat isäntäperheen tärkeimmät avut. Vieraasta kulttuurista tulleen oppilaan kanssa perhe näkee Suomen aivan uudessa valossa ja oppilas oppii isäntäperheeltään paljon asioita, joista hänelle on varmasti iloa ja hyötyä tulevaisuudessa.

Elämä vaihto-oppilaan kanssa tuo uusia näkökulmia ja kokemuksia. Jos oman lapsen maailmalle lähettäminen on jännittävää, niin on myös vaihto-oppilaan ottaminen omaan kotiin. Isäntäperheenä toimiminen on kokemus, jota ei koskaan unohda. Ulkomaalaisesta nuoresta tulee osa omaa perhettä ja yhteydenpito hänen kanssaan jatkuu vuosien ajan oppilaan kotimaahan palaamisen jälkeen.

Isäntäperhe huolehtii vaihto-oppilaan asumisesta ja ruoasta. Aluevalvojamme ja isäntäperhevastaavamme ovat sekä perheen että oppilaan tukena. Isäntäperheenä toimiminen tuo uuden kansainvälisen ulottuvuuden perheeseen ja omaa arkielämää on hauska huomioida vaihto-oppilaan silmin. Isäntäperhe jakaa oman arkielämänsä vaihto-oppilaan kanssa ja oppii samalla jotain vaihto-oppilaan kulttuurista. Vaihto-oppilas puolestaan oppii isäntäperheeltään monenlaisia asioita, joista hänelle on iloa läpi koko elämän.

Perheillä, jotka toimivat sekä isäntäperheinä että lähettävät oman lapsensa maailmalle vaihto-oppilaaksi, on mahdollisuus saada alennusta oman lapsen vaihto-oppilasohjelman kustannuksista. Alennuksen saa, jos perhe toimii isäntäperheenä ennen oman lapsen ulkomaille lähtöä vähintään lukukauden verran tai lapsen vaihtovuoden aikana. Korkeimmillaan alennus on 1000 euroa, jos perhe toimii isäntäperheenä yhtäjaksoisesti yhden lukuvuoden ajan. Jos asia kiinnostaa, lähetä meille viesti ja otamme sinuun yhteyttä!