Senjan blogi #7 - Kesäloma keskellä talvea


Vuodenajat on Argentiinassa käänteiset Suomeen verrattuna, eli meillä on täällä tällä hetkellä kesä ja mulla noin kolmen kuukauden mittainen kesäloma! Mulla kävi vielä niin, etten ollut Patagonian matkan takia koulussa kahta viimeistä viikkoa, eli yhteensä mulla on noin 14 viikkoa lomaa.

Lomasta oon suurimman osan viettänyt ihan kotosalla, mikä on ollu oikein mukavaa. Normaalit päivät on aika rentoja, ilman mitään sen kummempaa ohjelmaa. Aamuisin tykkään käydä kuntosalilla, sillä myöhemmin päivällä on aivan liian kuuma treenaamiseen. Lounaan jälkeen nukun yleensä tunnin tai pari siestaa, koska yöunet jää usein aika lyhyiksi. Siestan jälkeen tykkään makoilla meidän uima-altaalla mun host-siskon kanssa tai viettää aikaa kaverien kanssa. Ihmiset elää tosi öisin täällä Argentiinassa, varsinkin nyt kesällä, kun päivisin on todella kuumaa. Suurin osa nuorista herää vasta lounaalle 12-13 aikaan ja itsekkin näen normaalisti kavereita vasta kuuden jälkeen iltapäivällä. Iltaa istutaan yleensä yömyöhään asti ja kotiin palataan aikaisintaa yhdeltä yöllä. On ollut hauska huomata kuinka siestan aikaan päivällä (14-17) ulkona ei ole yhtään ketään mutta yöllä (23-02) kadut ovat täynnä ihmisiä, niin nuorten kaveriporukoita kuin lapsiperheitäkin.

Kelit on ollu joulukuusta asti tosi tosi lämpösät. Lämpöennätys oli muistaakseni 40 astetta ja kosteuden takia tuntui kuin 67 astetta. Normaalisti lämpötilat pyörii siinä 30-37 asteen tuntumassa. Tammikuun aikana lämpötila ei öisinkään laskenut oikeastaan ollenkaan 25 asteen alapuolelle mutta nyt helmikuun alussa on alkanut jo vähän vilposemmat yöt. Myrskyjä täällä on myös säännöllisesti pari kertaa kuussa. Ennen myrskyä ilma on aina todella painostava ja kuuma. Sateiden tuoman kosteuden takia täällä kuumuus on välillä jopa hieman tukala.

Host-vanhempani työskentelevät läpi kesän, joten mitään pitkiä lomamatkoja ei meillä ole tiedossa. Vietimme kuitenkin viikonlopun parin tunnin ajomatkan päässä sijaitsevassa La Falda nimisessä kaupungissa, jossa pääsimme uimaan vesiputousten alle. Toinen reissuni kesäloman aikana, oli kirkkoni organisoima leiri Argentiinan Palabra de Vida -instituuttiin. Leiri kesti kuusi päivää ja oli todella hauska ja opettavainen! Aamuisin oli aina joku puhumassa meille Raamatun sanomasta, päivisin pelailtiin erilaisia palloilulajeja ja pelejä ja iltaisin kokoonnuttiin taas kaikki yhteen kuuntelemaan Jumalan sanaa.

Näiden reissujen lisäksi olemme käyneet Miramar nimisessä kaupungissa, joka sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Arroyitosta. Miramar on erittäin kaunis turistikaupunki ja se sijaitsee suuren, suolaisen järven rannalla. Kaupunki on erittäin kaunis ja viihtyisä ja sen rannalla on ihana istua iltaa kavereiden ja perheen kanssa. Pääsin myös näkemään karnevaalin toisessa läheisessä kaupungissa nimeltä La Francia.

Lomaa on jäljellä vielä reilun kuukauden verran, sillä koulu alkaa vasta maaliskuussa. Mitään kummempia suunnitelmia ei mulla enään ole, eli päivä kerrallaan elelen ja koitan keksiä jotain tekemistä perheen ja kaverien kanssa!

- Senja