Soft Landing Camp ja ensimmäiset päivät

Hola! 

Mä oon Pinja, 17-vuotias tamperelainen, joka asustelee vielä seuraavat 9 kuukautta Etelä-Amerikan mantereella Argentiinassa.  Täällä oon viettänyt jo 2 kuukautta, mikä on kulunut aivan hujauksessa ja vaikka minulla olisi paljon kerrottavaa, tämä postaus keskittyy mun matkasta tänne sekä Soft Landing Campista. 

Kohdemaan valinta 

Ennen mun lähtöä multa kysyttiin useaan otteeseen: miksi Argentiina? Mulla ei kuitenkaan ole tähän yksiselitteistä vastausta ja pohdinkin hartaasti kohdemaata. Tiesin aina haluavani lähteä vaihtoon, mutta maa oli pitkään hämärän peitossa. Yhdysvallat houkutti, mutta tiesin kuitenkin että haluaisin oppia uuden kielen, espanjan (jota en vielä vuosi sitten ollut opiskellut sanaakaan).

Tahdoin kuitenkin lähteä Euroopan ulkopuolelle, joten Espanja sulkeutui pois vaihtoehdoista ja lattarimaista valitsin Argentiinan. Kertaakaan en ole kuitenkaan vielä päätöstäni katunut tulla tänne, sillä täytyy myöntää että argentiinalainen kulttuuri ja ihmiset – me encanta! 

Vuoristoa Argentiinassa

Matkalla Chilestä Argentiinaan ylitimme lumihuippuiset Andit.

Lähtö

Mun vaihtovuosi lähti käyntiin tiistaina 24.7 parin tunnin yöunilla (vinkkinä: matkalaukkujen ei kannata antaa olla tyhjänä 11h ennen lähtöä), jolloin lensin yksin Helsinki-Vantaalta Lontooseen, jossa tapasin ruotsalaisen sekä kaksi tanskalaista vaihtaria. Yhdessä meidän matka taittui Chilen kautta Argentiinaan, jossa keskiviikkona Cordóban lentokentällä meitä vastassa oli muita juuri saapuneita vaihto-oppilaita sekä vastaanottavan järjestön EduQualityn työntekijöitä.

Matka sujui muita mutkitta, mutta jo Chilen puolella lentokenttäbussissa saatiin ensikosketus tällä puolella päiväntasaajaa silloin olleeseen talveen, jolloin +2 asteen lämpötila ei vastannut muiden kuin chileläisten vaatetusta pipoineen ja huivineen. Täällä taloissa lämmityksenä on kuitenkin yleensä vain kamiina, joten ensimmäisten parin viikon aikana kuljin sisällä takki päällä villasukat jalassa. 

Vaihtarin polaroid 

Soft Landing Camp 

Lentokentältä matkasimme yhdessä läheiseen kaupunkiin nimeltä Rio Ceballos, jossa Soft Landing Camp järjestettiin. Kirjaimellisesti se on siis pehmeä laskeutuminen niin kulttuuriin, kieleen kuin uusiin ihmisiinkin, joita tuut tapaamaan vaihtovuoden aikana jatkuvasti. Soft Landing Camp järjestettiin sellasessa pienessä majatalossa, jossa meitä vaihtareita oli ympäri maailmaa noin 40, mutta kuitenkin mä muiden pohjoismaalaisten joukossa olin ainoa edustamassa Suomea. 

Leirillä opiskelimme yhdessä espanjaa sekä esimerkiksi millaisia eroja löytyy Argentiinassa puhutusta espanjan kielestä. Välissä myös maistelimme erilaisia argentiinalaisia ruokia, joista uusia tuttavuuksia olivat esimerkiksi choripan sekä mate. Ensimmäiset 4 päiväämme Argentiinassa kuluivat ilman wifiä, joka todella vahvisti yhteishenkeä muiden vaihtareiden kesken. Sunnuntaiaamuna sitten oli aika hyvästellä uudet kaverit ja suunnata kohti uusia koteja sekä uusia kokemuksia. 

Vaihto-oppilaan koulu Argentiinassa
Leiripaikka, jossa vietimme ensimmäiset 4 päivää.