Elinan blogi #3 - vaihtarin arkea Australiassa

54 päivää takana 230 edessä. Jälkeenpäin ajateltuna rakastin joka hetkeä mutta on niitä huonompiakin hetkiä ollu. Englanniksi on nii helppo sanoa rakastavansa kaikkee. Se on hassuu. Rakastin silti joka hetkee myös suomeksi.

Kuluneen melkein kahden kuukauden aikana on sattunu ja tapahtunut kaikkee. Yleisesti nuorten vapaa ajan vietto on tosi erilaista täällä mutta kaikkeen tottuu ja erilainen arki virkistää.

Koulun jälkeinen arki

Kouluviikkoina lähes kaikki nuoret suuntaa koulun jälkeen kotiin. Osa tekee töitä myös koulun ohella. Mun koulumatka kestää yli 30 minuuttia bussilla mikä saattaa vielä iltapäivän ruuhkissa venähtää paljon pidemmäksi. Mutta onneksi paljon tuttuja tulee ainakin jonkin matkaa samalla bussilla ja pääsee vaihtaa kuulumisia.

Oon yrittäny myös koulun jälkeen käydä salilla ettei vaihtarikiloja tarttuisi niin paljoa, haha. Juoksemaan ois kans hinku mutta pimeellä en saa mennä yksin ulos niin tulee aina vähan kiire ennen pimeen tuloa etta mita teen. Kotilaksyja ja kainelaisia muitakin palautuksia on aikalailla niin aika kuluu kylla tosi hyvin niitäki tehdessä.

Aussifutista

Pari viikkoa sitten Adelaide Crows pelasi kotona voitokkaan pelin Brisbanea vastaan ja olin mukana noissa karkeloissa espanjalaisen Lauran ja hänen host perheensä kanssa. Säännöistä en ollut niin varma mutta huikee kokemus. En tiiä miten muualla Australiassa mutta ainakin kaikki Adelaidelaiset ottaa futiksen melko vakavasti. Mutta se oli itseasiassa vaan tosi hauskaa ku tunnelma oli ihan katossa ja kaikki kannusti ja meteli ihan huikee.

Ottelu päättyikin Crowsien hyväksi mikä teki illasta vieläkin huikeemman. Mulla ei siis ollu mitään hajua säännöistä mutta mun tietämyksen mukaan se oli jotenkin jenkkifutiksen ja rugbyn kaltasta. Mitään suojia ei käytetä mikä tekee pelista aika hurjan ottaen huomioon taklausten rajuuden. Mun vuoden tavoitteesiin kuuluu siis ainakin tän lajin kokeilu.

Royal Adelaide Show

Royal Adelaide Show oli myös huikea tapahtuma. En oikeen ees keksi suomalaista vertauskohtaa tolle. Vähänkuin Tivoli tai karnevaali. Paikalla on hurjasti huvipuistolaitteita, eläimiä, esityksiä, livemusaa ja ilotulituksia ja showbageja. Laitteisiin ostettiin yksittäisliput mitkä oli aika hintavia minkä takia monet käyvät vaan parissa laitteessa.

Showbagit on myös tosi iso juttu. Hintaluokkaa on laidasta laitaan ja pussit on täytetty karkeilla tai muulla tavaralla. Tää pari viikkoa kestävä show päättyy joka ilta huikeeseen ilotulitukseen jonka kuulee melkein kaupungin toiselle laidalle. 

Vähan erilaista koulua kuin Suomessa

Viimeisen kuukauden aikana ollaan outdoor education luokan kanssa käyty seinäkiipeilemässä pariin otteeseen sekä vuorikiipeilemässä Adelaide Hilsseillä Morialtalla. Viimeisin oli upea reissu. Maisemat kukkulalta mielettömät ja kiipeily hurjan hauskaa. En ollu ite ikinä kiipeillyt tommosessa mestassa enkä itseasiassa tienny että taidankin pelätä hieman korkeita paikkoja. Itse kiipeily oli huippuhauskaa ja niin hyvä treeni että ainakin puolet luokasta nukahti bussimatkalla takaisin koululle.
Ja tänään oltiin melomassa koko päivän joella. Se oli valmistavaa harjoitusta sillä noin kuukauden pasta meillä on neljän päivän mittanen leiri jolloin melotaan jokea pitkin ja telttaillaan ja harjotellaan muitakin erätaitoja.

Ja viimeisenä muttei vähäisimpänä parisen viikkoa sitte mulla oli elektorinen vauva hoidossa child studies kurssin takia. Olin aluksi tositosi innoissani että tuleepa tästä hauska ja opetavainen kokemus. Tota viimeistä se ainakin oli mutta hauskuus muuttu tunnin vauvan hoidon jälkeen.

Se itki aamulla, tunneilla, kotimatkalla bussissa, kotona, ruoan aikana ja öisin. Noloimmat hetket oli varmaankin bussissa kun itku ei loppunut ja minä paniikissa yritän kokeilla tarviiko vauva vaipanvaihtoa, tuttipulloa vai ihan vaan hyssyttelyä. Koko bussilastillinen koululaisia murhasi mua katseellaan sillä ton vauvan kaiutin on yllätävän kantava ja itkua ei noin vaa vaimennettu.

Mulla on ollu taas yksi upee kuukausi, toivottavasti kaikilla muillakin menee yhtä hyvin ja hyvää syksyä kaikille. (kesän odotusta mulle)
-Elina

Elinan on yksi Exploriuksen bloggaajista Australiassa. Haluaisitko sinäkin lähteä lukiovaihtoon Australiaan? Lähetä ilmoittautuminen sitoumuksetta ja saat kuulla mitä vaihtoehtoja sinulle Australiassa olisi.

 

Hae vaihto-oppilaaksi