Elinan blogi #5 - Todellista aussielämää100 päivää!

Yli sata päivää täällä, huikeeta. Mun aussi elämä on ollut ylä ja alamäkiä. Kaikki ei mene aina ihan kuin Strömsössä mutta vaikeuksistakin selvitään ja nyt kaikki on jo aika paljon paremmin. Kaikille tuleville vaihtareille, jos perheen vaihto tuntuu jossain vaiheessa olevan edessä, niin se kyllä kannattaa. Se parantaa yleistä hyvää mieltää ihan huomattavasti.

Surf Day

Vesielämä on iso osa australialaista kulttuuria varsinkin jos asutaan näin rannikolla. Viimeiset viikkoni on painottunut paljon juurinkin vedenläheisiin aktiviteetteihin.
Koulun Surf Day oli niin hauskaa. Olin itse kuullut paljon, että miten surffaus on tosi vaikeaa, mutta itse asiassa olin yllättynyt miten se sujuikin aika helposti parin kömmähdyksen jälkeen.

Suola vesi kurkussa ja jalat mustelmilla parin kaatumisen jälkeen onnistuin kuin onnistuinkin nousemaan pystyyn ja sen jälkeen se olikin menoa. Varmaan yksi hauskimmista päivistäni täällä vaikka keli oli sateinen ja tuulinen, mutta ainakin aallot olivat huikeat.

Kesä lähestyy

Rantapäivät joka viikonloppu ja snorklaus ovat myös tavallista ajanvietettä. Vaikkakin täällä täytyy olla tosi varovainen auringon kanssa. Onneksi mun iho ei pala niin helposti mutta aurinkorasva on silti tarpeeseen joka päivä.

Kesän lähentyessä lämpötilat lähenevät 30-35 astetta ja auringon voima vahvistuu. Rusketusöljytkään ei oo tarpeeseen sillä rusketus tulee ihan itestään. Itseasiassa kokeilin viimeviikolla ja paloin pohkeista ja takareisistä niin pahasti että ei varmaan ole tarvetta käyttää sitä enään, haha.Melbourne Cup

Mun viimeviikon ehdoton kohokohta oli Melbourne Cup. Laukkakilpailut ja jokavuotinen tapahtuma joka sijoittuu Melbourneen heidän lomapäivänään, mutta laukkakilpailujen isoina faneina kisoja juhlitaan myös täällä. Mun uusi hostperhe vei mut katsomaan juurikin näitä kisoja. Adelaidessa juoksivat eri hevoset , mutta katsoimme myös Melbournen kisan screeniltä. Valitettavasti hevonen jonka puolesta lyötiin vetoa ei voittanut ja rahat jäivät saamatta.

Kokemuksena kaikki oli upeaa. Saimme pukeutua hienosti, laittaa isot pääkoristeet päähän ja nauttia juhlatunnelmasta. Rakastin tunnetta kuinka aluksi ajattelin näyttäväni naurettavalle hiuskoristeessani mutta paikan päälle päästyäni sulauduin täysin joukkoon. Hevosten juoksua oli hauska katsoa ja miten arvokkaasti ne kaikki esiteltiin. Hassua oli myös miten pienikokoisia ratsastajat olivat, kevyestä rungosta on ilmeisesti hyötyä tuossa lajissa. Miehet olivat päälle 150 centtimetriä pitkiä ja painovat reilut 50 kiloa.

Muuten elämä sujuu hyvin. Uusi host perheeni on mukava. Host sisko Saksasta sekä aikuinen tytär, kolme koiraa, äiti, isä ja uima allas. Eli kaikki hyvin. Ruokakin on mainiota Indonesialaisen isän takia.

Tsemppiä kouluun sinne kaikille, mulla onneksi kesäloma lähenee hurjaa vauhtia.

See ya, Elina

Elinan on yksi Exploriuksen bloggaajista Australiassa. Haluaisitko sinäkin lähteä lukiovaihtoon Australiaan? Lähetä ilmoittautuminen sitoumuksetta ja saat kuulla mitä vaihtoehtoja sinulle Australiassa olisi.

Hae vaihto-oppilaaksi