Elinan blogi #7 - aussijoulu ja lomailuaKoulun loputtua joulukuun alussa suuntasin ensimmäisenä lomaviikkona Cairnsiin viikoksi Work n Holidayn kautta. Reissu oli upea, suosittelen kaikille. Great Barrier Reef, sademetsät, vesiputoukset ja kaikki eläimet mitä nähtiin luonnosta puhumattakaan.

Upeimmaksi päiväksi luokittelisin päiväreissun merellä ja Great Barrier Reeffillä sukeltelun sekä snorklailun. Vesi liplatti kirkkaan sinisenä ja aurinko paistoi. Näin jättimäisiä merikilpikonnia, Nemon, merikäärmeen, meritähtiä ja ainoastaan hai jäikin varmaan näkemättä. Hiukan pettymys mutta päivä oli niin täynnä upeitä hetkiä ettei pettymyksille ollut aikaa. 

Toisaalta en osaa päättää voittaako upeimpana päivänä vesiputous päivä jonka aikana seikkailtiin, uitiin ja nähtiin ainakin 7 erilaista sekä erikokoista vesiputousta. Tän reissun aikana tutustuin mitä upeempiin ihmisiin. Osallistujat olivat jokapuolelta Australiaa mutta mun onneksi myös Adelaidesta ja oonkin tullut tosi läheisiksi mun uusien norjalaisten kaverien kanssa.

Joulu siis sujui todellakin erilaisissa maisemissa sekä olosuhteissa kuin normaalisti mutten sano että se olisi ollenkaan huono asia. Lämpötila oli +38, aurinko paistoi ja puolet päivästä itseasiassa vietettiinkin uima altaassa. Aattoilta sujui tosi arkisissa tunnelmissa, olin rannalla kavereiden kanssa ja kävin salilla. Illalla skypetin myös mun perheen kanssa joka oli tosi kiva kuin oli myös osa sukua koossa heidän aatto aamuna.

Jouluaamuna herättiin kohtuullisen aikaisin ja meidän perhe hostasi jouluaamiaisen mikä tarkoitti ainakin 20 ihmistä kylässä heti aamusta alkaen. Itse en herännyt ennenkun naapurin tuttu täti tuli koputtaa oveen ja herättämään. Olin kokonaan unohtaa tämän aamiais ja vieras tapahtuman joten tepastelin aamiaiselle yöpuvussani ja siellä koittikin yllätys sillä reilut 20 ihmistä juhlamekot päällä nauttimassa teetä. Kävin sitten vaihtamassa vähän juhlavampaa päälle ja muuten koko päivä sujuikin oikein mukavasti.

Aika lentää ja kohta alkaakin jo taas koulu. Sitäennen suuntaan Melbourneen ja nautin lomasta sekä Australia Daystä. Toivottavasti kaikkien joulu sekä uusivuosi meni hyvin, ja tsemppiä kaikile kouluun.

Mä nautin elämästä täällä, Elina.

Elinan on yksi Exploriuksen bloggaajista Australiassa. Haluaisitko sinäkin lähteä lukiovaihtoon Australiaan? Lähetä ilmoittautuminen sitoumuksetta ja saat kuulla mitä vaihtoehtoja sinulle Australiassa olisi.

 

Hae vaihto-oppilaaksi