Elinan blogi #4 - Australian outbackViikossa Alice Springsistä Adelaideen

18 muun vaihtarin kanssa lensimme sunnununtai aamuna Adelaidesta Alice Springsiin. Olimme kaikki eri puolilta maailmaa mutta tämän hetkinen sijaintimme oli Adelaide ja sen ympäristö. 2500 kilometriä ja 8 päivää edessä. Alice Sprins- Kings Canyon, Uluru and Kata Tjuta- Kings Creek Station- Coober Pedy- William Creek- Flinders Ranges.

Kohokohtia

8 ppäivään mahtui monta upeaa hetkeä. Kings Canyonilla patikointi 39 asteen helteessä ei ollut ylos kiivetessä kovin miellyttävää mutta näköala paikalle päästessä hetki oli upea.

Uluru. Tismalleen saman näkoinen kuin kirjoissa. Oletin sen olevan tosi iso, mutta se oli suurempi. Jättimainen kiven möhkale keskella ei mitään. Upeat 2 auringonlaskua, 1 auringonnousu ja 1000 kuvaa myöhemmin olin tyytyvainen. Paikka oli niin kaunis. Kaukana kaikesta ja hiljaisuudessaan kaikki oli hyvin rauhoittavaa ja nättiä.

Erityisesti rakastin iltoja. Aavikko on täysin eri paikka iltaisin. Kaikki hiljenee pimeän saapuessa. Yhtä yötä lukuunottamatta nukuimme taivasalla. Oli upeaa nukahtaa katsellen tähtiä. Ensimmaisenä iltana sita tajusi etta olen oikeasti täällä. Nukun Australian tähtien alla.


Coober Pidy oli myos upea “kaupunki”. Maailman opaali pääkaupunki on rakennettu lähes kokoaan maan alle tai kallion sisään kuumuuden takia. Kesäisin lämpötilat nousevat 55 asteeseen ja myös me saimme kokea kuumuuden (minun kuumani, 39 astetta) ja nukuimme kallion sisällä.

Eläimiä

Aavikko on polttavan kuuma paikka joten eläimistö ei ole kovin näkyvä. Näimme suuria liskoja seka mielettömän kokoisen varaanin. Hämähäkkejä oli joka paikassa mikä teki muun muassa suihkussa käymisestä eksoottisia. Näin myos skorpionin vaikken sita jäänyt kovin kauaksi aikaa ihailemaan silla juoksin alta aikayksikon pois suihkusta. Ennakko odotukseni oli nähdä huimasti kenguruita ja niin kävikin. Oli kuitenkin niin surullista nähdä niin monia kolareissa kuolleita tien reunoilla.

Viimeisenä päivänä pysähdyimme lounaalle kansallispuistoon ja viimeiselle patikoinnille. Juuri ennen lähtöä oppaamme bongasi hengenvaarallisen ruskeakaarmeen joka olisi tappanut 15 minuutissa purennan jalkeen. Olimme onnekkaita ettei kukaan päätynyt juuri tuohon ulkohuussiin.

Reissu oli kaikinpuolin upea. Vasta myöhemmin rupesin katselemaan Australian karttaa ja tajusin miten pitkän matkan oikein ajoimme. Uskon muistavani ikuisesti hetket jolloin saatto katsoa jokasuuntaan eikä loppua näkynyt. Vain hiekkaa ja pari suurta kotkaa. Ehdottomasti reissu jonka muistan ikuisesti.

-Elina

Elinan on yksi Exploriuksen bloggaajista Australiassa. Haluaisitko sinäkin lähteä lukiovaihtoon Australiaan? Lähetä ilmoittautuminen sitoumuksetta ja saat kuulla mitä vaihtoehtoja sinulle Australiassa olisi.

 

Hae vaihto-oppilaaksi