Elinan blogi #6 - Isäntäperhe-elämää AustraliassaMun kerran perhettä vaihdettuani kaikki perhe asiat on nyt tosi mallillaan. Miten isäntäperheen kanssa tulee toimeen on iso tekijä miten tämä vuosi tulee menemään yleisesti. Perheen kanssa kuitenkin asutaan ja vietetään yhteistä aikaa. Mitä itse olen tämän 5 kuukauden aikana tajunnut ettei tämä omaa perhettä korvaa. Ihania ihmisiä löytyy ja perhe tekee kaikkensa että sinä viihdyt mutta se on aina eri kuin oma perhe. Asialla on hyvät ja huonot puolensa.

Mun perheeseen kuuluu äiti, isä, 22-vuotias hostsisko sekä toinen vaihtari Saksasta. Oon asunut täällä reilun kuukauden, enkä voisi olla tyytyväisempi. He ovat ihanan välittäviä ja tuntuvat haluavan vain meidän parasta ja että nautittaisiin olostamme Australiassa. Perheellä on 3 koiraa. Kolme pikkuista chihuahuaa jotka osaavat olla niin suloisia mutta myös niin ärsyttäviä jatkuvalla räksytyksellään.

Saksalainen host sisko on parisen vuotta nuorempi joka tuo tietenkin hankaluutensa mutta ihmisten kanssa voi myös tulla juttuun vaikka ei ollakaan aivan samanlaisia. Tämän olen oppinut, ja samalla olen oppinut paljon erilaisia juttuja mitä en olisi edes kokeillut ilman häntä.

Perheen aikuiset työskentelevät yövuoroissa joka tuo hiukan erilaisuutta perheen arkeen. Sillä työpäivinään he nukkuvat. He kuitenkin onnistuvat hoitamaan kaiken oikein hyvin ja vieläkin heille jää aikaa tehdä meidän kanssa juttuja. Kuten pari iltaa sitten lähdimme ajelulle katsomaan jouluvaloja pikkuiseen kylään tai kuinka menimme katsomaan kaupungin valoja kukkulalta ja iltapalalle pizzeriaan.

Perhe asuu Adelaiden yhdessä tuhansista lähiöistä. Riippuen päivästä ja paikasta minne haluan mennä julkisella liikenteellä pääsee aika pitkälle. Rannalle on esimerkiksi melko helppo päästä kun kävelee ratikka pysäkille reilut 10 minuuttia ja siitä ratikalla rantaan 4 pysäkin verran. Keskustaan pääsee myös helposti ja kun busseja ei tule olen kehkeytynyt aika hyväksi suunnistajaksi kävellen ympäri taloja ja löytäen muun muassa parhaan reitin salilta kotiin.

Ruoka on todella hyvää Indonesialaisen isän kokkaamana ja toivon että voisinkin ehkä oppia jotain häneltä. (tai ainakin Suomiäiti toivoo) Ja pitää vielä antaa erityismaininta hedelmistä jotka on niin herkullisia täällä.

Uima altaassa kelpaa olla lämpiminä päivinä ja aurinkopedit on hyviä auringon otolle.
Mua on onnistanut saada näin hyvä perhe ainakin toisella yrittämällä joten life is pretty good.

Catch ya later mates, Elina

Elinan on yksi Exploriuksen bloggaajista Australiassa. Haluaisitko sinäkin lähteä lukiovaihtoon Australiaan? Lähetä ilmoittautuminen sitoumuksetta ja saat kuulla mitä vaihtoehtoja sinulle Australiassa olisi.


Hae vaihto-oppilaaksi