Elinan blogi #9 - Vaihtariksi Australiaan?Australia on Suomesta katsottuna ihan mailman toisella puolella jonka vuoksi asioita hoidetaan eri tavalla. Tässä jotain esimerkkejä mitä mina olen huomnnut.

1. Sää

Ennen lähtöä mun käsitys Australiasta oli ikuinen kesä ja lämpö. Vuodenajat vaihtuvat siis täälläkin vaikkei yhtä radikaalisti kuin esimerkiksi meillä Pohjois-Euroopassa. Eli siis talvella tulet tarvitsemaan takkia tai muuta lämmintä puettavaa. (Ainakin täällä Adelaidessa mä palelin heinä-elokuun.) Kun kesä kuitenkin koittaa saat nauttia lämmöstä. Aurinkorasva on must tuote mihin ikinä lähdetkään. Varaudu silti kuitenkin palamaan ihan kunnolla ainakin parisen kertaa.

2. Ruoka

Jokainen perhe syö eritavalla riippuen heidän mieltymyksistään tai kulttuuritaustastaan. Terveellistä ruokaa löytyy kyllä jos vaivautuu vähän etsimään eikä vaan päädy ensimmäisenä Hungry Jacksin jonoon.

3. Vasemmanpuoleinen liikenne

Tähän kyllä tottuu helposti mutta täytyy myöntää, että mulla oli aika monta läheltä piti-tilannetta alussa katsoessani aina väärään suuntaan.

4. Ötökät

Territoriosta riippuen näitä on eri määrä eri paikoissa. Hämähäkit sekä muunlaiset öttiäiset on kuitenkin tosi yleisiä ihan joka paikassa. Eilen just spottasin yhden kiipeämässä seinää alas huoneessani enkä ehtinyt ottamaan sitä kiinni. Tämän jälkeen on muuten tositosi vaikea nukkua kun tietää sen olevan siellä jossain.5. Small talk

Tämä pikku jutustelu ei ikinä lopu eikä saa ikinä loppuakkaan. Kaupan kassalla kysytään aina kuulumiset ja ihan normaalia on myös tiedustella suunnitelmia loppupäivälle. En tiiä oliko tää jollekkin suomalaiselle alussa vaikeaa mutta voin kuvitella sillä mä ainakin koin tän tosi vaikeana aluksi. Olihan se aika erikoista kun Suomessa Prisman kassalla jos saa iloisen ”Moin” niin on aika tyytyväinen kun täällä ollaan ihan aidosti kiinnostuneita päivän kulusta tai kehutaan kivaa paitaa.

6. Koulupuku

Tää jakaa varmaan mielipiteitä tosipaljon. Elikkä koulusta riippuen säännöt ovat hyvin erilaiset. Jotkut pukevat päällensä tietyn väriset omavalintaiset housut sekä koulun paidan ja se on siinä. Omalla kohdallani säännöt ovat hiukan tiukemmat. Mekko on oltava tietyn pituinen, nahkakengät ja valkoiset sukat joiden on peitettävä nilkat. Positiivista koulupuvuissa on kuitenkin se, ettei aamuisin tarvitse miettiä mitä vetää päälleen.

7. Aussie slang

Maccas run, Bloke, Sheila, Missus, Bloody oath, Throw some snags to barbie, arvo, ripper, Joey. Ja paljonpaljon muuta. Aussiet ovat hassuja lyhentelijöitä eli näitä löytyy loputtomiin.

Nautin viimeisistä kuukausista/viikoista.
Xx Elina


Elinan on yksi Exploriuksen bloggaajista Australiassa. Haluaisitko sinäkin lähteä lukiovaihtoon Australiaan? Lähetä ilmoittautuminen sitoumuksetta ja saat kuulla mitä vaihtoehtoja sinulle Australiassa olisi.


Hae vaihto-oppilaaksi