Elinan blogi #8 - Melbourne, Here I come!Mulla oli upea tilaisuus päästä vierailemaan Melborunessa tammikuun puolessa välissä mun suomalaisten perhetuttujen luona. Mari on suomalainen ja hänen aviomiehensä Fergus aussie. Oon niin kiitollinen että he ottivat minut sekä kaverini Elenan asumaan heille viikoksi sekä näyttivät meille myös Great Ocean Roadin jonka varrella heidän toinen asuntonsa sijaitsee.

Aloitimme reissun suunnittelemisen hyvissä ajoissa ennen joulua koska South-Australian kansainvälisillä oppilailla on aika paljon ns paperisotaa ja tiukkaa valvontaa tämmösiin asioihin liittyen. Varattiin halvat lentoliput ja ennen kuin huomasimmekaan oli meillä jo lähtö käsillä.

Mari Ja Fergus asuivat Melbournen keskustasta 20 minuuttia junalla, mikä oli aivan täydellinen etäisyys. Kaikki oli mukavan lähellä ja heidän asuinalueensa oli ihana.
Ensimmäiset päivät vietettiin kaupunkia tutkiskellen ja shoppaillen. Melbourne on mainio paikka tuhlata rahaa, nimimerkillä been there done that. Syötiin ihanissa pikku kahviloissa kapeilla kujilla ja iltaisin meitä tutustuteltiin mitä herkullisimpiin ravintoloihin. Kaupunki oli täynnä aasialais-vaikutteisia rafloja mutta mukaan mahtui oikeastaan ihan mitä vain maan ja taivaan väliltä.

Nähtävyyksinä käytiin tsekkaamassa Skytower torni josta näki yli kaupungin, upea State Library, St Kilda sekä Brighton beaches, Lunapark huvipuisto, Fitzroy sekä muita kivoja alueita. Käveltiin jopa ihan pokkana yhteen Melbournen kalleimmista hotelleista, otettiin hissi ylimpään kerrokseen ja mentiin upeimpaan vessaan jonka olen ikinä nähnyt. Näköalat olivat melko hulppeat.Viikonlopuksi suunnattiin Great Ocean Roadin varrella olevalle kesäasunnolle ja nähtiin upea rannikko. En vitsaile kertoessani että harkitsen vakavasti tonne muuttoa ja pro surffariksi ryhtymistä. Aallot olivat upeat, rantaviiva henkeäsalpaavan kaunis ja meri tuoksui niin hyvälle kuin meri vain saattaa. Tehtiin pientä patikointia rantaviivalla ennen 12 apostolia. Kahdestatoista apostolista ei taida olla ihan kaikkia jäljellä jos niitä edes alun perin oli 12 mutta silti aivan upea paikka. Seuraavana aamuna käveltiin myös rinnettä alas heidän melkein yksityiselle rannalle joka oli varmasti upein biitsi minkä olen nähnyt. Ylös rinnettä kävely oli tuskainen helteen takia, mutta se oli sen arvoista.

Olen ollut todella onnekas ja onnistunut jo tikkaamaan monta tunnettua Australialaista maamerkkiä listaltani. Uluru, 12 Apostles, Great Barrier Reef ja tietty kengurut ja koalat. Oon reilusti jo yli puolivälini ja kotiinlähtö häämöttää jo pelottavan lähellä. Aika on mennyt niin käsittämättömän nopeasti etten usko että kukaan muu kuin vaihtari tätä ilmiötä tajuaa. Musta tuntuu että lähdin ihan vasta.

Nauttien elämästä ja viimeisistä kuukausista.
Elina xx

Elinan on yksi Exploriuksen bloggaajista Australiassa. Haluaisitko sinäkin lähteä lukiovaihtoon Australiaan? Lähetä ilmoittautuminen sitoumuksetta ja saat kuulla mitä vaihtoehtoja sinulle Australiassa olisi.

Hae vaihto-oppilaaksi