Elina blogi #10 - Purjehdusta Australian vesilläMä oon purjehtinu Suomessa vaihtelevan aktiivisesti siitä saakka kun oon ollu 10 vuotias. Se on aina ollu osa mun elämää ja halusin sen jatkuvan myös vaihdon aikana. Exploriuksen Select ohjelma helpotti tätä huomattavasti sillä koulua valittaessani valitsin rannan läheisen koulun merenranta kaupungista Adelaidesta. Vaikka Australian Outback on kuinka upea mesta se ei ole purjehtijan näkökulmasta paras vaihtoehto miettien vesille pääsy mahdollisuuksia.

Outback reissun tehdessäni näin itseasiassa ehkä yhden maailman erikoisimmista pursiseuroista keskellä aavikkoa. Tämän kyseisen pienen kylän vieressä sijaitsi yksi maailman isoimmista “järvistä”(13 sija) joka kuitenkin täyttyi sade vesistä vain noin joka 50 vuosi. Lake Eyre on pinta-alaltaan 9,500 km2. Tämän kuivan lätäkön vierellä seisoi hiukan lahonnut kerhotalo joka toimi Lake Eyre Yacht Clubin kerhotilana. Pursiseuralla oli veneitä oikein runsain määrin pihalla joka nauratti ainakin mua. Ei tulisi itsellä mieleen ostaa purjevenettä keskelle aavikkoa ja toivoa että järvi täyttyisi edes kerran oman elin ikänsä varrella. Onneksi Adelaidessa pääsee hiukan useammin vesille upean sijainnin takia.

Select ohjelma siis mahdollistaa oma valintaisen sijoituksen koulun kautta. Minulle oli tärkeää päästä kouluun joka olisi mahdollisimman lähellä rantaa ja sen takia Brighton Secondary sopi mulle oikein hyvin. Ja itseasiassa olen ollut oikein tyytyväinen mun valintaani. Muina vaihtoehtoina esimerkisi mulle ehdotettiin Mitcham Girls School taikka pikkukaupunkien Victor Harbour tai Port Lincoln high schoolit. Adelaide on kivan kokoinen kaupunki jossa etäisyydet on kohtuulliset joka puolelle.

Täällä oon päässyt purjehtimaan Adelaide Sailing Clubin kanssa joka sijaitsee noin 10 minuutin ratikka matkan sekä 30 minuutin kävelymatkan päässä. Oon tykännyt seurastani tosi paljon ja kaikki on ollut tosi auttavaisia. Yllätyksekseni South-Australian Laser liiton puheenjohtaja on suomalaistaustainen eli olen päässyt helposti kommunikoimaan hänen kanssaan. Tämä tuli ihan yllätyksenä ensimmäisinä kuukausina kun meilasin eri seuroille ja sitten yhtäkkiä vastaus olikin suomenkielinen.

9 kuukauteni aikana olen niin osallistunut kilparyhmän treeneihin ja käynyt seuran senioreiden kanssa sunnuntai purjehtimassa. Olen osallistunut lyhytrata kilpailuun ja voittanut naisten luokan sekä olen ollut yksin vesillä ja pelännyt kuollakseni 7 metristä haita joka oli uinut pursiseurani vesillä edellisenä päivänä. Australian aalloilla surffailu on ehdottomasti ollut yksiä parhaita hetkiäni Australiassa.
- Elina

Elinan on yksi Exploriuksen bloggaajista Australiassa. Haluaisitko sinäkin lähteä lukiovaihtoon Australiaan? Lähetä ilmoittautuminen sitoumuksetta ja saat kuulla mitä vaihtoehtoja sinulle Australiassa olisi.

 

Hae vaihto-oppilaaksi