Elinan blogi #1 - Lähtö on aivan nurkan takana!

Moikka!

Olen Elina, 16 vuotta Lohjalta. Vaihto-oppilas vuosi on jo kauan ollut minulle kaukainen haave. Enää se ei ole kovin kaukainen. Lähden 13.7 Australiaan, Adelaideen. Hakuprosessi on ohi, viisumia vielä odotellaan, mutta muuten lähtö on käsillä.

Lähden Select High School –ohjelman kautta, joten tiesin jo alusta asti lähteväni Adelaideen. Sen lisäksi valitsin itse kouluni. Australia on ollut haaveena aina. Purjehdusharrastukseni takia valitsin Etelä-Australian, jossa mahdollisuudet purjehdukseen ovat huikeat. Turkoosi vesi ja aallot odottavat. Olen myös googletellut Adelaidea ja se vaikuttaa upealle merenrantakaupungille. Asukkaita on reilu miljoona eli pikkukaupugin tytöllä saattaa kestää hetki totutella.

Isäntäperheeni sain tietää muutama viikko sitten. Vaihtovuoteni tulen viettämään 40-vuotiaan naisen kotona 15 minuutin matkan päähän Adelaiden keskustasta sekä kauniista rannasta. Samoihin aikoihin hänen luokseen ja vieläpä samaan kouluun saapuu myös saksalainen vaihto-oppilas seurakseni. Samassa tilanteessa olevasta ja saman ikäisestä kaverista on varmasti paljon iloa ja apua. Kouluni Brighton Secondary School on arvostettu koulu lähellä rantaa. Host mumini toimii opettajana koulussani.

Fiilikseni ovat innokkaat. Olemme olleet tiiviisti yhteydessä host mumini kanssa ja tuntuu mukavalta, että hän odottaa tuloani yhtä paljon kuin minä sinne menoa.

Tietysti jännittää aikalailla se, miten pärjään vieraalla kielellä koulussa? Saanko kavereita? Tai tulenko oikeasti juttuun host mumini kanssa? Muutkin ristiriitaiset tunteet pyörivät päässäni. Perhe ja kaverit jäävät taakse. Miten nopeasti koti-ikävä iskee ja lähtee pois? Toisaalta en malta odottaa, kuinka monta uutta ihanaa ihmistä tulen tapaamaan ja mitä kaikkea uutta tulen näkemään ja kokemaan. Jännityksen ja innostuksen sekaiset tunteet varmasti kuuluvat jokaisen lähtijän tunnekavalkadiin. Haluaisin pakata laukkuni ja lähteä vaikka tältä istumalta, toisaalta itkettää jättää kaikki kaverit ja toivon, että aikaa olisi vielä vähän.

Tasan viikon päässä häämöttävä lähtö tuntuu edelleen kaukaiselta. Ehkä tajuan kaiken vasta sitten kun istun koneessa. Soittolistan tekeminen lentomatkaa varten konkretisoisi lähdön. Matkustaminen kestää yli 30 tuntia, ja välilaskuja on Kööpenhaminassa ja Dubaissa. Köpiksessä saan matkaseuraa ruotsalaisesta Jarlista, joka tulee myös vaihtariksi Adelaideen – eli ihan yksin en koko matkaa tee.

Pakkaamista pitäisi jo aloitella, mutta matkalaukkuni riittämättömyys mietityttää. Lentoyhtiön sallimaan 30 kiloon aion sisällyttää Marimekon tuliaisia, suomalaisia herkkuja, Tatu’s and Patu’s Finland- kirjan sekä vaatteitani, joista joudun varmasti karsimaan ainakin puolet. Kotoa lähetetään ehkä tavaroitani postissa lisää, esim. purjehdusvarusteet, joille ei kai ihan heti ole tarvetta. Australiassahan on nyt talvi, ja kuulemma vain n. 20 C astetta eli koleaa. Takkia tarvitsen kuulemma heti, ainakin iltaisin. Koulupuvun käyttö arkisin vähentää vaatteiden tarvetta ja sen hankkiminen onkin edessä heti ensimmäisinä päivinä.

Kerrottuani tutuille sekä sukulaisille lähteväni Australiaan, on moni naurahtaen sanonut: ” et sitten kauemmaksi pääse?” Australiahan taitaa olla melkein täysin toisella puolella maapalloa. Se todellakin on kaukana. Ilman ennakkoluuloja sekä positiivisella asenteella uskon kyllä pärjääväni. Uskon maailmankuvani avartuvan sekä tulen kasvamaan henkisesti. Tietystikään vielä en osaa sanoa mitä kaikkea vuosi tuo tullessaan, mutta ei ole epäilystäkään, etteikö se tule olemaan olemaan vuoristoradan kaltaista. Upeita kokemuksia, naurua ja itkua. Seuraavan kerran kirjoittelenkin jo eri mantereelta, ja kerrottavaa on varmasti vaikka kuinka! En malta odottaa.

Hyvää loppukesää kaikille täällä Suomessa, ja te kaikki tämän kesän vaihtarit, viettäkää upea vuosi!

T. Elina

Elinan on yksi Exploriuksen bloggaajista Australiassa. Haluaisitko sinäkin lähteä lukiovaihtoon Australiaan? Lähetä ilmoittautuminen sitoumuksetta ja saat kuulla mitä vaihtoehtoja sinulle Australiassa olisi.

Hae vaihto-oppilaaksi