Marian blogi #5 - surffailua ja halloweenin viettoaVaihtovuosi lähenee jo puoltaväliä ja paljon oon ehtinyt myös puuhailla! Pari viikonloppua sitten lähdin viikonloppureissulle Brisbaneen moikkailemaan toista suomalaista vaihtaria Annia.

Reissu Brisbaneen

Matkaan lähdin perjantaina ja matka Lismoresta (Kaupunki tässä mun pikkukylän lähellä, mun kaupungista kun ei busseja Brisbaneen asti lähde.) Brisbaneen kesti noin kolme tuntia.

En ole varma, sillä matkustin samalla New South Walesin osavaltiosta Queenslandin osavaltioon ja aikaero muuttui tunnilla. Brisbanessa olin kuitenkin myöhään iltasella, ja Annin host-äiti oli minua bussipysäkillä vastassa. Suunnitelmissa oli tavata parkkihallin toisessa kerroksessa, mutta jostain syystä sinne ei bussiaseman sisältä päässyt. Olin siis aika hukassa mutta lykyllä annin äiti spottasi minut ja löysin lopulta oikean auton!

Lauantaina lähdettiin lounaalle Queen Streetille, aivan Brisbanen keskustaan. Paikka oli ihastuttava ja rakastuin Brisbaneen. Oli aivan ihanaa vaihtelua nähdä isoja rakennuksia, ihmispaljoutta ja väkirikasta porukkaa! Näinkin lyhyessä ajassa huomasi, kuinka kaksi niin erilaista paikkaa ovat maaseutu ja suurkaupunki. Ihmiset, näkymä, talot, kaikki!

Mun kaupungissani ei näy Australian multikulttuurillisuus (jos ei lasketa meidän koulun kahta aasialaista!), kun taas Brisbanessa sen huomaa kaikkialla. Sitä myötä ihmiset ovat siellä myös avoimempia muiden kulttuurien ja erilaisuuden suhteen. Brisbanessa ei näkynyt ihmisiä kaupassa paljain jaloin, mikä täällä ei ole ihmeellistä. Siellä ei tullut kuuloonkaan jättää ulko-ovea tai aidan porttia lukitsematta. Meillä en ole nähnyt kotiavaimia käytettävän kertaakaan, puhumattakaan siitä että meillä olisi portti.Halloween!

Lounaalta palattuamme oli aika alkaa valmistautua Halloweenin viettoon! Halloween ei Australiassa ole mikään hirmuisen suuri juttu, mutta isompi kuin Suomessa voisin silti sanoa. Lähdimme pienellä porukalla Trick or Treat –kierrokselle ja saimme hyvin karkkiakin!Läheskään jokainen talo ei jakanut karkkia, mutta jokainen talo joka jakoi, oli koristellut itseänsä hieman, joten tiesimme aina minne taloihin mennä. Jotkin talot olivat panostaneet huimasti, ja se oli ihan mahtavaa!

Kotiin tultuamme ruokapöytä oli täynnä herkkuja ja ilta meni niitä syödessä ja aikaa yhdessä viettäen. Annin host-äiti on Local Coordinator, joten lauantai yön hänen luonaan yöpyi minun ja Annin lisäkseni kolme muuta suomalaista vaihtaria. Sunnuntaina nimittäin oli aamulla lähtö S.C.C.E:n järkkäämälle surffausretkelle! 

 

Surffailua

Sunnuntaina herättiin aikaisin ja lähdettiin Gold Coastille surffaamaan, ja voin sanoa että oli aivan älyttömän hauskaa! Tavattiin muut vaihtarit rannalla, saatiin surffilaudat ja surffauspaidat ja sitten lähdettiin hiekalle harjoittelemaan.

Surffilaudat eivät olleet mitään ammattilaisten kovia surffilautoja, vaan ne olivat päällystetty sellaisella vaahtomuovin tapaisella. Tämä auttoi jalkoja liusumasta laudalta ja pehmensi kolhuja jos kaatuessa kolautti itsensä lautaan.

Mitään pehmoeläimiä nämä laudat eivät kuitenkaan olleet, joten kokonaan kolhuilta ei vältytty!

Ennen mereen menemistä opetettiin meille askel askeleelta, mitä nyt sitten surffattaessa tehdään. Kuinka meloa, nousta seisomaan sekä mitä tehdä jos kaatuu, meinaa jäädä toisen surffaajan alle, ynnä muuta.

Tämän jälkeen lähdettiinkin sitten mereen, eikä tässä vaiheessa enää jännittänyt. Palasin vain halusta päästä jo surffaamaan ja olo oli itsevarma. Kyllä mä tän handlaan, mä ajattelin. No en mä aivan handlannut vaan tipuin laudalta aina ennen kuin pääsin edes pystyyn. Pienen tovin jälkeen yritys palkittiin ja onnistuin pysymään pystyssä muutaman aallon! Fiilis oli ihan mahtava koko surffauksen ajan, eikä kaatumiset sattuneet yhtään. Sain innostusta koittaa ’’napata’’ aaltoja itse ilman avustusta ja onnistuinkin nappaamaan yhden, sekä pysymään sen vielä pystyssä!

Surffauksen jälkeen söimme lounasta ja vietimme vain aikaa yhdessä kesken muiden vaihtareiden. Melkein koko kaksituntisen kotimatkan nukuin. Surffaus teki tehtävänsä ja tämä tyttö palasi onnellisena kotiin aivan ihanan viikonlopun jälkeen.

Maria on yksi Exploriuksen bloggaajista Australiassa. Haluaisitko sinäkin lähteä lukiovaihtoon Australiaan? Lähetä ilmoittautuminen sitoumuksetta ja saat kuulla mitä vaihtoehtoja sinulle Australiassa olisi.

Hae vaihto-oppilaaksi