Marian blogi #7 - hellejoulu Australiassa!


Terveisiä täältä Australian lämmöstä!

Joulu on suomalaisille tärkeä juhla ja ensimmäistä kertaa ikinä mun jouluni poikkesi siitä perinteisestä Suomijoulusta. Joulu tuntui olevan suuri juttu myös ausseille, joulukoristeet ja kuuset kun saapuivat kauppoihin kuukausia aikaisemmin. (Täällä aloitetaan kaiken juhliminen hyvissä ajoin, sillä nyt jo näkyy kaupoissa ensimmäisiä pääsiäisruokia.) Myös jouluvaloja ihmisillä näkyi hyvissä ajoin.

Jouluvalot täällä ovat aivan eri sfääreissä kuin Suomessa ja jotkin talot olivat aivan huikeita. Australiassa on aivan erityisiä katuja, joissa jokainen talo laittaa suuret jouluvalot ja ihmiset käyvät kiertelemässä ja katselemassa koristuksia.

Joululoma, tai oikeastaan kesäloma meillä koulusta alkoi jo joulukuun puolessa välissä. Viimeisellä viikolla ei meillä ollut koulua, vaan activities week, jolloin sai päättää kahdeksi päiväksi useista vaihtoehdoista jotain kivaa tekemistä. Mä lähdin joulushoppailemaan Gold Coastille ja seuraavana päivänä teemahuvipuisto Movie Worldiin. Molemmat päivät olivat älyttömän hauskoja ja Movie World oli aivan huikea!Joulu sattuu siis täällä juuri keskikesän tienoille ja kuten arvata saattaa niin glögiä ei paljon kaivannut. Täällä on tapana juhlia aina joulupäivänä ja jouluaatto oli vielä monella tavallinen työpäivä. Hieman pelotti, että tuleeko sitä joulufiilistä ollenkaan, kun vielä jouluaattonakaan ei tuntunut ollenkaan joululta. Olin kyllä innoissani, mutta koko joulun konsepti vain oli niin erilainen. Jouluaaton iltana ennen nukkumaanmenoa alkoi se joulufiilis vihdoin hiipiä munkin mieleen, eikä se uni lopulta meinannut tulla sitten ollenkaan.

Joulupäivän aamuna pikkusiskoni tuli herättämään sillä oli aika avata lahjat. Lahjat odottivat kuusen alla joka oli koristeltu muun muassa karkkitangoilla. Lahjojen avauksen jälkeen kaikki menivät vielä hetkeksi lepäämään ja kohta oli vuorossa joululounas isovanhempien kera. Lounaaseen kuului paljon erilaisia kylmiä salaatteja, kinkkua, kalkkunaa, possua, ja katkarapuja. Jälkkäriksi syötiin karkkeja, pavlovaa, christmas puddingia ja trifleä. Tuli syötyä niin paljon, ettei oikeasti illallisellakaan ollut nälkä.

Tapaninpäivä täälläpäin on Boxin Day ja lähdimme perheen kanssa sukulaisille. Boxing day –sana tulee siitä kun muinoin tapaninpäivänä palvelusväki ja kauppiaat saivat ’’christmas box:in’’ eli lahjan työnantajiltaan tai asiakkailtaan. Boxing Day on nykyään päivä jolloin kaupat aloittavat massiiviset joulualet.

Uusi vuosi uudet kujeet

Taas on yksi vuosi takana, hyvä sellainen täytyy myöntää. Uutena vuotena suuntasin kaverin luokse synttäri- ja uudenvuodenjuhlille. Ilta meni tanssiessa ja hauskaa pitäessä. Vuosi vaihtui siis hyvissä tunnelmissa ja mahtavassa seurassa! Rakettien ampuminen on Australiassa laitonta, ellei ole ammattilainen. Raketin rakettia ei uutena vuotena siis tullut nähtyä, mutta se ei haitannut yhtään!

Viime vuoteen mahtui paljon. Yhden vuoden aikana sitä on ehtinyt elämään kahta, täysin erilaista elämää. Samalla kun heitin elämäni vaikeimmat hyvästit ja jätin kaiken tutun taakseni, avautui eteeni aivan uudenlainen elämä. Viime vuoden aikana koin enemmän kuin olen kokenut varmaankaan ikinä. Vuosi 2015 oli hyvä ja vuosi 2016 tulee olemaan vähintään yhtä hyvä. Sen päätin.

Maria on yksi Exploriuksen bloggaajista Australiassa. Haluaisitko sinäkin lähteä lukiovaihtoon Australiaan? Lähetä ilmoittautuminen sitoumuksetta ja saat kuulla mitä vaihtoehtoja sinulle Australiassa olisi.

Hae vaihto-oppilaaksi