Helsinki - London - Hong Kong - Sydney


3.7-5.7

Kaikki tavarat pakattuna, kohti lentokenttää ja Australiaa. Sitten olikin jo jäähyväisten aika, perhe oli jätettävä lentokentälle. Onneksi matkaa ei tarvinnut tehdä yksin, meitä oli neljä jännittämässä 32 tunnin matkaa ja 10 kuukautta australiassa.
Lontoossa tapasimmen ruotsalaisen vaihtarin, jonka kanssa jatkoimme matkaa Hong Kongiin. Lennot menivät yllättävä nopeasti, koska lennot olivat yölentoja. Jouduimme kuitenkin odottamaan kahdeksan tuntia Hong Kongissa, koska lento oli myöhässä, mutta lopulta pääsimme koneeseen.
Saavuimme Sydneyyn kaksi tuntia myöhässä, hieman vaille 11 aamulla. Sydneyssä oli kaunispäivä. Sitten lähdimme kohti softlandig campiä jossa vietimme suraavat kolme päivää ennen perheisiin lähtöä.5.7-8.7

Campille tultua söimme ja saimme kuulla hieman infoa Australiasta ja tavoista. Kävimme myös läheisellä rannalla, se oli todella kaunis.
Toisena päivänä lähdimme Sydneyyn katsomaaan oopperataloa ja Malyn rantaa. Kun tulimme takaisin kaikilla oli kauhea nälkä, koska ausseissa illalinen on päivän tärkein ateria, joten yleeensä päivällinen on melkko kevyt. Illalla kävimme läpi koulutusta ausseissa ja saimme tietää ainevalinnosta sekä koulupuvuista. ” Please” ja ”Thank you” ovat sanoja joita ei voi koskaan käyttää liikaa.
Viimeisenä päivänä käsittelimme koiti-ikävää ja perheissä asumista. Saimme tietoa siitä kuinka käyttäytyä ja toimia erilaisissa tilanteissa. Päivän päätteeksi meillä oli Talent show.

Seuraavana päivänä olikin jo aika suunnata kohti perhettä. Lensin saksalaisen host siskoni kanssa Sydney-Bathurst lennon, joka kesti vain 25min. Pieni vinkki, jos host perhe on kahden tai kolmen tunnin ajomatkan päässä kannattaa kysyä voivatko he tulla hakemaan tai voitko mennä perheen luo junalla. Pienille lentokentille kuten Bathurstiin lentävät vain hyvin pienet koneet ja niissä matkatavarat saavat painaa vain 15kg, joka saattaa koitua ongelmaksi.
Matkalla perheeseen näimme maaseutua. Matka oli hieman mutkikas, koska meiltä loppui bensa kesken kaiken. Onneksi saimme apua vaikka jouduimmekin odottamaan noin kaksi tuntia. Kun pääsimme uuteen kotiimme tutustuimme paikkoihin ja purimme tavaramme. Siitä alkoikin uusi elämä 293 päiväksi.