Spontaani matka ystävien kanssa

Mistä ajatus lähti?

Minä ja neljä muuta ystävääni kävimme pienellä seikkailulla Victorian maaseudun puolella. Perjantaina ystäväni Zoe kysyi minulta; ”Are you free tomorrow?”. Zoe ja Phoebe olivat nähneet junassa ollessaan ikkunasta kivan näköisen pienen järven ja he ajattelivat spontaanisti käydä checkaamassa paikan lauantaina. Lähetimme viestin tyttöjen ryhmächattiin Facebookissa meidän suunnitelmasta. Ryhmächatissä on 25 tyttöä mutta loppujen lopuksi meitä oli vain viisi lauantaina lähdössä koska moni ei voinut niin lyhyellä varoituksella tulla läksyjen takia.

Kömmähdyksiä matkalla

Lauantai aamuna minä olin hieman aikainen juna asemalla. Ryhmächatissä päätimme tavata laiturilla 16A. Kun kello lähestyi junan lähtö aikaa en löytänyt laituria 16A ja tajusin
että olin väärällä asemalla. Ehdin juuri ja juuri oikeaan junaan toisella asemalla ottamalla ensin junan sille toiselle asemalle.

Perillä

Junamatkamme kesti noin tunnin Macedon:iin, Macedonissa tapasimme Zoe:in kaverin Nick, joka asui lähialueella. Nick näytti meitä ympäri Macedon kylää. Kylässä on Macedon Reservoir joka on todella kaunis alue täynnä isoja mäntyjä. Siellä löysimme järven jonka Zoe ja Phoebe olivat nähneet. Alue järven ympärillä muistutti paljon Suomen luontoa mäntyjen ja järven ruskean veden takia. Emme uineet tässä järvessä koska Nick:in mukaan se ei ollut hyvä uimapaikka. Kävelimme ympäri aluetta pieniä metsäteitä pitkin kunnes tulimme toisen pienen lammen luo. Australialaisten mukaan sitä kutsuttaisiin waterhole:iksi tai Billabong:iksi. Lampi näytti hieman erikoiselta koska vesi siinä oli ihan mudan/saven väristä, saimme tietää miksi kun kävimme sisään siihen. Pohja oli aivan pehmeää ja siihen upposi kun siinä seisoi. Yllätyin kun kävin uimassa siihen että vesi oli todella kylmää, olin odottanut sen olevan lämmintä auringon lämmitettynä koska se oli niin pieni.
Lammen reunalla oli puu josta roikkui liaani/naru josta me heilautimme itsemme veteen, kunhan me ensimme onnistuimme kiipeämään itse puuhun. Kaikki olimme tuoneet mukanamme ruokaa ja naposteltavaa. Zoe:n varustus oli vaikuttava! Zoe toi hedelmiä, mangoa, ananasta ja veitsen ja leikkuulaudan niitä varten. Emma jopa toi vesimelonin!

Vietimme päivän uiden, keinuen puusta ja napostellen. Välillä kävimme pienellä kävelyllä metsän läpi. Kävyt täällä ovat ihan toisella tasolla! (Männynkävyt täällä ovat noin neljä kertaa isompia kuin Suomessa.)

Vaihtari Australiassa

Fiilikset reissusta

Tämä pieni spontaani retkemme oli todella ihana ja jotenkin rentouttava. Oli rentouttavaa päästä ulos kaupungista hetkeksi hiljaiseen luontoon. (Minä asun melko keskellä
Melbournia.) Melbourne on niin iso kaupunki verrattuna Helsinkiin niin vaikka sitä ei huomaisikaan niin kokonaan hiljaista täällä ei ole koskaan.
En ole niin läheinen näiden tyttöjen kanssa muuta kuin Zoe:in kanssa joten ensin en ollut varma jos lähtisin heidän kanssa. Mutta olen todella iloinen että lähdin! Kannattaa ottaa
joka tilaisuus kavereitten ja uusien ihmisten kanssa vastaan avosylin vaikka ei aina niin huvittaisi. Vaihtovuosi on juuri täydellinen uusien tilaisuuksia varten.