Ensimmäiset päivätEnsimmäiset kokemukset ja kerrat ovat usein todella uuvuttavia mutta myös hauskoja. Parin ensimmäisen viikkoni aikana, vaihto vuoteni alussa, kävin aika monen ensimmäisen kokemuksen läpi. Osa niistä oli kiinnostavia ja osa hieman pelottavia.

Ensimmäinen kerta 7 tunnin aikaerossa

Aika ero oli minulle aikamoinen haaste. Kahden päivän aikana, kun matkustimme Helsingistä Syndneyyn, nukuin vain pari tuntia sinne tänne lentojen aikoina. Olin liian innoissani nukkuakseni ja minulla ei ollut lento sukkia pitkien lentojen aikana, joten veri ei kiertänyt jaloissani, joten ne puutuivat ja turposivat epämukavasti. Etenkin lento matka Lontoosta Hong Kongiin ei olut niin mukava ilman lentosukkia. Soft landing campin aikana Sydneyssa olin niin jetlagged mutta niin väsynyt että nukahdin parissa sekunnissa
yhdeksän aikaan illalla mutta heräsin joka yö noin kahdelta toista ja valvoin loppu yön.

Ensimmäinen päivä isäntäperheessä

Ensimmäinen päivä isäntäperheessä jännitti minua jo pitkän ajan ennen vaihtovuotta. Minua mietitytti todella paljon heidän ensivaikutelmansa minusta, mistä puhua ajo matkan aikana, milloin antaa tuliaiset ja miten käyttäytyä. Soft landing campin aikana minulla ei ollut aikaa jännittää perheen tapaamista mutta kun sitten vihdoin tapasin heidät, olin lähellä purskahtaa itkuun. En ollut ajatellut jännittäväni mutta olin näköjään jännittänyt tiedostamatta sitä. Koko perhe halasi minua tervehdykseksi eikä se ja auto matka kotiin ollut niin kiusallista kuin olin odottanut.
Päivän aikana pelasin lautapeliä sisarusten kanssa, joka oli hyvä tapa jään rikkomiseen. Lautapelin takia meillä oli joku syy minkä takia vaihtaa pari sanaa silloin tällöin. Illalla kävimme sirkuksessa, joka oli todella mahtava, mutta olin todella unenpuutteessa, joten olin lähellä nukahtaa kesken esityksen. Annoin tuliaiset vasta seuraavana päivänä koska olimme kotona vasta myöhään sirkuksen jälkeen. Tuliaisten antaminen meni hyvin mutta en oikein osannut selittää mitä muumit olivat muumi kirjoissa ja mitä ne merkitsivät Suomalaisille joten se ei mennyt ihan nappiin.

Ensimmäinen koulupäivä

Ensimmäinen koulupäivä on kaikista ensimmäisistä kerroista se, jota jännitin eniten. Ensimmäisen päivän edeltäneenä iltana en saanut oikein unta, osa syy siihen oli vielä aikaero ja osa jännitys. Kun saavuin kouluun, tapasin neljä muuta jotka syystä tai toisesta aloittivat koulun samana päivänä kuin minä. Kun puhuin heidän kanssa, huomasin että he kärsivät vielä pahemmasta jännityksestä kuin minä ja se helpotti hieman oloani. Yksi opettajista jakoi meille lukujärjestykset ja ohjasi meidät tunneillemme. Ensimmäisen tunnin aikana minulle ohjeistettiin ”buddy”, (joku toinen oppilas), jonka tehtävänä oli esitellä minulle paikkoja ja auttaa minua muissa asioissa.
Päivä meni hyvin lukuun ottamatta pientä tärinää. En ollut ihan varma tärisinkö jännityksestä vai kylmyydestä. Rappusten kiipeäminen koulussa oli hieman haastavaa jännityksen aiheuttaman tärinän ja unenpuutteen johtuvasta uupumuksen takia. Hymyileminenkin tuntui todella oudolta ja pakotetulta mutta onnistuin siinäkin jotenkuten.

Kavereiden kanssa hengaaminen ensimmäistä kertaa

Ensimmäisen kouluviikon aikana minut kutsuttiin mukaan viettämään yhden luokkatoverin syntymäpäivää lauantai iltana. Olin todella epävarma siitä miten hienosti oli tarkoitus pukeutua, koska en ollut nähnyt ketään heistä arkivaatteissa ilman koulupukua, ja nyt olimme menossa ulos syömään, viettämään synttäreitä! Olin ehkä hieman ylipukeutunut mutta all good. Söimme buritoksia pikaruokalassa ja olimme loppu illan yhden oppilaan luona.

- Wenla