Cape Paterson


Perjantai iltana ajoimme perheen kanssa noin kaksi tuntia Cape Paterson:issa sijaitsevan beach house:in luo. Perjantai koulupäivän/työpäivän jälkeen pakkasimme me kaikki vaatteemme ja muut ruokatarvikkeemme autoon. Suurimman osan laukuistamme kiinnitimme katolla ja koiran ja ruoan pakkasimme takaluukkuun. Matka kesti noin kaski tuntia, hieman pitempään jos laskemme mukaan pysähdyksen Mac Donald’s:issa. (Macca’s, australialaisen slangin mukaan.) Kun tulimme perille oli jo pimeää joten menimme sänkyyn aika rivakasti. (Ehkä pitäisi sanoa ”myöhään” koska Australiassa pimenee jo puoli kuuden jälkeen.)

Lauantaina puimme uikkarimme vaatteidemme alle (varmuuden vuoksi) ja kävelimme rannalle joka oli noin seitsemän minuutin kävelymatkan päässä. Ranta oli mahtava. Hiekkaranta ylettyi kummallekin puolelle yhtä pitkälle kuin silmä kantoi. Hiekka oli niin hienoa että se ”inisi” jos hieroi jalkoja sitä vasten. Meri vesi oli todella kirkasta ja aika kylmää, suurenpiirtein yhtä lämmintä kuin merivesi Suomessa kesällä. Nävelime rantaa pitkin jonkin verran kunnes tulimme osaan jossa ei ollut yhtään aaltoja. Muualla rantaa pitkin oli aaltoja mutta ne olivat aika pieniä sinä päivänä. Minä ja host siskoni puimme kuivapukumme päälle ja menimme uimaan. Minä toin kuivapukuni mukanani Suomesta koska host perheeni oli sanoi että se kannattaa. Ilman kuivapukua en olisi luultavasti pystynyt uimaan. Merivesi oli aika jäätävää mutta uimme myös pienessä altaassa (rockpool) joka oli muodostunut kiveen ja täyttynyt merivedellä. Vesi oli huomattavasti hieman lämpimämpää siinä koska aurinko oli päivän aikana lämmittänyt sen.

Sunnuntaina oli isänpäivä. Juhlimme sitä antamalla isälle aamupalan sängyssä ja jokainen meistä antoi pienen lahjan. Aamupäivä oli sateinen mutta myöhemmin sade hieman hellitti joten puimme sadetakit ja kävelimme rantaa pitkin. Rannan vieressä ja sitä pitkin oli kallionseinämä joka oli muodostunut upeasti merestä. Matkalla takaisin talolle ostimme ”fish and chips” (kalaa ja ranskalasia) ja söimme ne puistossa. Annokset oli vain kääritty nopeasti paperiin ja oli helppo ottaa mukaan. Kala oli haita, niemltä ”Flake”. Hai oli leivitetty ja paistettu, se oli erikoisen makuista. Jälkeenpäin kävelimme takaisin talolla ja pakkasimme tavaramme ja ajoimme takaisin Melbourneen.