Vaihto-oppilaan elämää Sydneyssä

Puisto Sydneyssä

Sydney on yks isoimmista kaupungeista Australiassa ja monet ympäri maailmaa tietää tämän kaupungin. Itse en asu Sydneyssä, mutta tosi lähellä, noin 1h 30min junalla. Mennään sinne välillä kavereiden tai perheen kanssa päiväksi tekemään jotain tai shoppailemaan.

Sydney on todella iso kaupunki ja myös todella kiireinen ja ruuhkainen aina, riippumatta päivänajasta. Sydneyn julkinen liikenne ei ole läheskään yhtä hyvä kun Helsingissä, mutta mun mielestä junat on kaikista helpoin vaihtoehto kaikista. Busseja liikkuu myös mutta niillä on vähän monimutkaisempi kulkea. Sydneyssä on myös paljon muuta nähtävää kun vain Opera House ja Harbour Bridge!

Taronga zoo

Kirahveja Tarongan eläintarhassa

Taronga zoo on todella iso eläintarha ihan Sydneyn lähellä, noin 15-20 min lautalla Opera Housesta, joten sinne on todella helppo päästä. Mun mielestä tää oli todella kiva eläintarha ja siellä oli paljon kaikkii erilaisia eläimiä. Australiassa on myös paljon käärmeitä ja hämähäkkejä mitä oli siellä esillä. Se oli niin iso että melkeen 1 kokonainen päivä ei melkeen riittänyt käymään läpi koko eläintarhaa! Ja mikä tässä eläintarhassa on erikoista on se, että se on niin lähellä suurkaupunkia. Mentiin sinne koululomilla joten se oli ihan täynnä lapsia ja muita koululaisia ketä oli viettämässä lomapäivää. Meille myös sattui mukava aurinkoinen päivä.

Bondi beach

Bondi Beach

Kaikki varmaan tietää Bondi beachin Bondi rescue tv-sarjasta missä valvojat pelastaa turisteja hukkumasta. Bondi beach on yksi kuuluisimmista rannoista maailmalla ja varmaan jopa kuuluisin ranta turisteille Australiassa. Kävin siellä kaverin kanssa pari kertaa viime koululomilla ja olin yllättynyt kuinka tyhjä se oli. Silloin oli kyllä talvi joten ihmiset ei käy rannalla silloin. Nähtiin kyllä muutama surffari. Bondi ei ollutkaan niin iso kun aluksi ajattelin. Siellä oli muutama kiva kahvila ja ravintola sekä surffikauppa. Jouluna se on kuulemma täynnä ihmisiä ja muutenkin kesän aikaan tapahtuu paljon onnettomuuksia koska turistit ei tiedä kaikista vaaroista mitä rannalta voikaan löytyä. Sydneyn keskustasta on matkaa noin puoli tuntia Bondi beachille.

Tekemistä Sydneyssä

Sydney skyline

Sydneyssä on paljon shoppailumahdollisuuksia erilaisissa ostoskeskuksissa ja ostoskaduilla. Mun lempipaikka shoppailla on varmaankin Pitt Street aivan Sydneyn keskustassa mistä löytyy melkeenpä kaikki kaupat. Australiassa ei kuitenkaan ole niin halpa shoppailla mitä mä aluksi oletin, voisin sanoa että ainakin saman hintaista kun suomessa ellei jopa vähän kalliimpaa.

Luna Park Sydney Harbourissa

Olin aika yllättynyt että koko Australiassa ei ole monia huvipuistoja paitsi Queenslandissa, pohjoisemmassa Australiassa. Sydneystä löytyy kuitenkin Luna Park joka on tivolin tapainen paikka. Siellä ei ole paljon laitteita, mutta siellä sijaitsevasta maailmanpyörästä näkee kivasti koko Sydneyn Harbourin jossa on Opera House ja Harbour Bridge. Sinne pääsee helposti lautalla 5 minuutissa! Lautalla pääsee pyös Darling Harbouriin jossa on Madame Tussauds, Aquariun ja Wildlife Park.

Tilaa ilmainen esite lukiovaihdoista