Miten käytän vapaa-aikani Australiassa?

Harrastukset

Täällä Australiassa alotin harrastuksen nimeltä netball. Suomessa pelasin koripalloa ja mulle kerrottiin että netball on samantapanen laji kun koripallo joten päätin sitte alottaa ja kokeilla. Voin kyllä kertoa että eroaa aika paljon koripallosta. Siinä ei saa pomputtaa palloa ja pallo on tosi kevyt ja vastaa lentopalloa. Korissakaan ei oo sitä takalevyä mikä löytyy koriksessa. Asuna shortsien ja paidan tilalla on mekko. Netball on kyllä tosi kiva laji ja oon ilonen että alotin! Treenit mulla on joka tiistai ja peli aina lauantaisin klo 1.30 tai 3.00. Mulla meneekin lauantai kouluhommia tehdessä ja pelissä. Muuten sitten urheilen käymällä salilla kun treenit on vaan kerran viikossa. Salille kävelen koulusta 10 minuutissa joten sinne on suoraan koulun jälkeen helppo mennä. Käyn salilla noin 4 kertaa viikossa.

Australialaisen koulun piha
Tälläseltä näyttää netball kenttä. Sitä pelataan ulkona että sisällä. Mun joukkue pelaa ulkona ja jos sataa tai on muuten vaan hirvee sää nii silti pelataan.

Kaverit ja perhe

Kavereiden kanssa vapaa-aikaa vietän vähemmän kun Suomessa. Täällä kun tosiaan alotetaan töissäkäyminen koulun ohella nuorempana kun Suomessa niin kavereilla ei oo samanlailla aikaa viettää vapaa-aikaa. Kuitenkin usein sunnuntaisin teen jotain mun kavereiden kanssa, kuten mennään päiväksi Sydneyyn shoppailemaan tai kiertelemään, käydään elokuvissa, keilaamassa tai ravintolassa syömässä. Se on tosiaan aika kiva kun Sydneyyn pääsee täältä mun paikasta todella kätevästi yhdellä junalla. Host perheen kanssa tehdään myös välillä jotain. Mun host perhe on vienyt mut erilaisille nähtävyyksille Sydneyssä ja muualla lähettyvillä. Perheen kanssa vietän myös mun arki-illat. Välillä käydään myös ulkona syömässä mun host perheen sukulaisten tai kavereiden kanssa. Mun host äiti vei mut myös surffitunnille! Vaikka lumilautailenkin Suomessa, oli se surffaaminen silti ihan sairaan vaikeeta. Ensi viikonloppuna ollaankin menossa Canberraan, Australian pääkaupunkiin, yhdeksi yöksi vierailemaan mun host äidin sukulaisille. Siitä seuraavana viikkona lähdetäänkin Sunshine Coastille Queenslandiin 4 yöksi viettämään mun host äidin syntymäpäivää.

Vaihto-oppilas kavereiden kanssa karnevaaleissa Kavereiden kanssa Luna Parkissa Sydneyssä. Luna Park on pieni huvipuisto kuuluisan Harbour Bridgen toisessa päässä.

Outback

Viime koululomalla huhtikuussa joka kesti 2 viikkoa, menin vaihtojärjestön järjestämälle ”leirille” 10 päiväksi. Lensin ensin Adelaideen ja sieltä lähdettiin minibussilla 18 muun vaihtarin kanssa ajamaan Australian keskelle aavikolle. Vierailtiin useilla nähtävyyksillä ja tutustuttiin myös Australian alkuperäiskansan, Aboriginaalien kulttuuriin. Tämän reissun kohokohta oli kuitenkin Ayers Rock, paremmin tunnettu nimi Uluru. Uluru on jättimäinen kivi Australian keskellä ja on erittäin pyhä paikka Aboriginaaleille. Sieltä jatkettiin matkaa Alice Springsiin jonka voin sanoa sijaitsevan keskellä Australiaa. Tällä reissulla tapasin muita mahtavia vaihtareita joiden kanssa olen ollut jälkeenkin päin yhteyksissä. Vaihtovuonna Australiassa on vaikka minkänäköistä tekemistä ja nähtävää. Noi järjestön järjestämät matkat myös muiden vaihtareiden kanssa on aivan mahtavia kun pääsee tapaamaan muita samassa tilanteessa olevia ja jakamaan kokemuksia.

Alice Springs Australiassa
Vaihto-oppilas Red Rockilla
Alice Springs & Uluru sekä mun uusi italialainen ystävä