Vikat päivät Suomessa ja lähtö Australiaan

Pakkaaminen kun lähtee kotoota 9 kuukaudeksi tuntu mahottomalta. Mulla oli mukana yks iso matkalukku, pienempi matkalaukku jonka otin mukaan koneeseen ja iso olkalaukku. Tuntu niin vaikeelta valita mitkä vaattet ottais mukaan ja vielä vaikeemmalta saada kaikki mahtumaan. Onneks mun perhe rohkas mua alottamaan ajoissa koska pakkaaminen vei yllättävän kauan. Mulla oli tavotteena saada kaikki pakattua kaks päivää enne lähtöä. Kun vihdoin olin saanu kaiken pakattua oli tosi helppottunu fiilis.

Kun lähdin Australiaan oli Suomessa kesä ja Australiassa talvi. Tiesin että talvella Australiassa saattaa olla vähän kylmä mutta otin silti eniten kesävaatteita mukaan. Nyt myöhemmin toivon että olisin ottanut enemmän lämpimiä vaatteita mukaan koska yöt talvella ovat aika kylmiä. Aurinko laskee täällä jo joskus kello 18 aikaan, ja vaikka päivät ovat lämpimiä talvellakin niin auringon laskettua voi olla vähän kylmä.

Olin kesätöissä ennen lähtöä mutta vikan viikon pyysin vapaaksi jotta voisin keskittyä valmisteluihin lähtöä varten. Vikana viikkona näin paljon kavereita ja alotin pakkaamisen. Oli aika paljon asioita hoidettavana ja oon ilonen että alotin ajoissa, vaikka silti tuntu että aika loppu kesken ja että en ehtisi nähdä kaikkia kavereita ennen lähtöä. Mun lähtö oli 9.7.2018 ja vikana iltana ennen lähtöä mun isovanhemmat ja serkkujen perhe tuli meille illalliselle. Oli haikeeta sanoa hyvästi kaikille.Seuraavana aamuna kun lähdin lentokentälle oli vieläkin epätodellinen fiilis että oon oikeesti lähdössä melkeen vuodeksi pois yksin toiselle puolelle maailmaa. Mun perhe tuli saattamaan mut lentökentälle ja oli haikeeta hyvästellä mun perhe, varsinkin mun iso-sisko. Olin vähän jännittynyt mutta olin odottanut tätä niin kauan joten olin enemmän innoissani lähdöstä kun jännittynyt tai peloissani.Minä ja siskoni juuri ennen kun sanoin hänelle hyvästi viimeisen kerran.

Australia ON kaukana 

Tiesin että matka tulee olemaan pitkä. Olin kiinnostunut kuinka pitkä matka on joten laitoin ajastimen päälle puhelimessani kun eka kone Lontooseen lähti ja ja lopetin ajastimen kun laskeuduin Sydneyyn. Matka kesti yhteensä oli 30 tuntia. 

Lensin Helsingistä Lontooseen yhdessä toisen suomalaisen tytön kanssa joka oli myös lähdössä Australiaan vaihtoon. Tapasin hänet jo lentokentällä. Lontoosta lensin Hong Kongiin ja sieltä Sydneyyn. 

Olen matkustanut paljon ennen mutta en oo ennen matkustanut yksin paitsi Suomen sisäisiä lentoja. Aina ennen mulla on ollut perhe tai kaveri mukana kun oon matkustanut ulkomaille joten tuntu vähän jännältä matkustaa yksin. Matka meni silti yllättävän nopeesti ja sulavasti. Olin ladannut Netflixistä sarjoja puhelimelle ja ostanut kirjan jotta mulla olisi jotain tekemistä koneessa, mutta suurimman osan matkasta yritin nukkua ja kuuntelin musiikkia.

Koneessa Lontoosta Hong Kongiin istuin parin norjalaisen vieressä jotka olivat myös Exploriukselta ja he olivat menossa samalle Soft Landing Campille Sydneyyn. He olivat todella mukavia ja vietin loppumatkan heidän kanssa. Kävimme mm yhdessä syömässä Hong Kongissa ja mulla oli seuraa heistä myös lentokoneessa. Vikalla lennolla saatiin vaihdettua paikat silleen että istuin yhdessä suomalaisen tytön kanssa. 


Kuva lentokoneen ikkunasta Hong Kongin yllä

Vihdoinkin perillä

Kun vihdoin saavuimme Sydneyyn mulla oli helpottunt ja innostunut fiilis. Olin pitkän odotuksen jälkeen vihdoinkin saapunut Australiaan. Olin väsynyt pitkän matkan jälkeen mutta ilonen ja innoissani. Olin jo tutustunu moneen uuteen ihmiseen ja vaikka olin ollut Australiassa vain pari tuntia niin Australia vaikutti jo nyt ihanalta maalta!