Kesävaihdon viimeiset viikot

Exchange Student at Dawn

Loman jälkeen oli heti perjantaina koulun tanssiaiset. Melkein kaikki oppilaat olivat harjoitelleet ja tanssineet tansseja jo vuosia. Onneksi ehdin oppia aika monet tansseista muutamissa treeneissä, eikä tanssiaisissa haitannut yhtään, vaikka ei osannutkaan kaikkia tansseja täydellisesti. Tanssiaisissa tanssin siis todella monen kanssa eli kellään ei ollut vakituista paria. Tansseissa myös palkittiin ihmisiä, syötiin ja pidettiin puheita.

Tanssien jälkeen menimme syömään Mäkkäriin (Ausseissa kaikki sanovat Macca’s) ja viettämään iltaa kaveriporukalla. Koko ilta oli mahtava kokemus ja se oli ehdottomasti yksi kesävaihtoni kohokohdista.

Viimeiset viikot kesävaihdossa

Exchange student entering Movie World

Kävin uudestaan rannikolla lyhyellä reissulla hostäitini kanssa. Vietimme myös aikaa perheen vanhempien sisarusten kanssa. Kävimme mm. Movie Worldissa ja Sea Worldissa. Kummatkin olivat massiivisia teemapuistoja, jotka olivat todella kivoja kokemuksia.

Muuten olin koulussa ja vietin perusarkea. Arkisin pelasin ulkona hostsisarusteni kanssa erityisesti aussiurheilulajeja, autoin pihatöissä ja tapasin uusia ihmisiä. Pyrin nauttimaan joka hetkestä ja otin kaiken irti viimeisistä viikoistani ausseissa.

Miksi kannattaa lähteä kesävaihtoon?

Host family in Australia

Mielestäni kesävaihtoon lähtemisessä on paljon hyviä puolia:

  • paljon lyhyempi aika kuin vuosi tai lukukausi vaihdossa, aika menee todella nopeasti
  • ei mikään tavallinen lomamatka, vaan siinä pääsee näkemään paljon syvemmältä australialaista elämäntyyliä
  • parin kuukauden aikana ehtii samaan ainutlaatuisia kokemuksia ulkomailta
  • kesävaihdon aikana oppii myös paljon itsestään.

Kesävaihdossa englannin ymmärrykseni ja rohkeus puhua englantia kasvoivat.

Opinnot Suomessa eivät veny, kun palasin koulujen alkaessa. Lisäksi itselläni ei ehtinyt tulla koti-ikävää, koska oli niin paljon kaikkea uutta. Tapasin paljon ihania ihmisiä ja sain kavereita, joita tulen varmasti tapaamaan vielä joku päivä.

Australiassa ei tiedetty monia asioita Suomesta. Sain myös joitakin ihmisiä kiinnostumaan Suomeen matkustamisesta.

Vaihto Australiassa antoi itselleni paljon ja tiedän nyt paremmin, mitä haluan tehdä tulevaisuudessa. Ikävöin australialaista elämäntyyliä ja monia asioita sieltä. Toisaalta opin myös arvostamaan Suomea tietyissä asioissa. Mieleenpainuvinta ja tärkeintä itselleni vaihdossa olivat ne ihmiset keiden kanssa vietin aikaa ja koin unohtumattomia kokemuksia.

Tulen muistamaan aina kesäni Australiassa
- Milla

Exchange student on the beach

Tilaa ilmainen esite!