Talviloma Australiassa

Kahden viikon talviloma Australiassa oli täynnä hienoja kokemuksia! Vähän yli viikon vietimme hostäidin kaksoissiskon omakotitalolla, joka sijaitsi Brisbanessa. Lomaviikot hostperheen kanssa olivat todella hyvät tähän kesävaihdon alkuun, niin tutustuin heti perheeseen entistä paremmin. 

Mielestäni Australiassa ihmiset ovat aika rentoja, puheliaita ja heidän kanssaan on helppo tulla toimeen. Vietimme perheillallisia ja muutamia syntymäpäiväjuhlia. Pelailtiin myös paljon lautapelejä ja käytiin keilaamassa. Lisäksi sain kokea Australialaisen kirkon, mikä oli kiinnostavaa, sillä kirkko muistutti paljon konserttia.

Exchange student on the beach
Ajettiin Gold Coastille, niin mun hostveli halusi ottaa kuvan lifeguard-kopin edessä.

Host family jumping
Käytiin lomalla toisen viikon aikana Bunya mountains- kansallispuistossa, jossa otettiin paljon kuvia

Kulttuurieroja & hauskoja asioita Australiassa

Talvella sää oli yleensä reilusti yli 20 asteessa (kesällä yli 40 asteessa), joten kylmyyteen täällä Queenslandissa ei olla totuttu ja oikeastaan kaikki järkyttyivät, kun kerroin, että Suomessa voi olla talvella yli -20 astetta. Talvilomalla huomasin, että rannalla uimassa ei käynyt melkein kukaan, koska ainakin aussien mielestä oli liian kylmä mennä uimaan.

Kaikki on ns. väärinpäin. Autot ajavat vasemmalla ja vuodenajat eri päin. Ovet aukesivat aina sisäänpäin, kun Suomessa ne yleensä aukeavat ulospäin.

Varsinkin maaseudulla kenguruita ja wallabeja hyppi joka paikassa. Myös koala-varoitusmerkit tulivat tutuiksi

Exchange student in Australia

Huomasin, että välillä Australiassa ihmiset ottavat kengät pois ennen kuin menevät sisälle. Usein kuitenkaan kenkiä ei oteta ollenkaan pois. Tämä käytäntö aluksi hieman ihmetytti minua.

Aussislangia tarttui nopeasti puheeseeni ja monet käyttivät sitä paljon. Välillä oli vähän haastavaa ymmärtää, että mitä slangisanat tarkoittivat. Ihmiset kuitenkin halusivat aina selittää sanat ja heistä se oli hauskaa, että kysyin. Sillä he eivät itse aina muistaneet, että he käyttivät slangia.

Jo kolmen viikon kohdalla aussie-elämäntyyli oli vienyt mennessään. Olin tutustunut paljon paremmin perheeseeni ja muihin ihmisiin. Oon kiitollinen siitä, että oon päässy kokemaan niin monia asioita. Ensi blogipostauksessa kerron loppuajastani Ausseissa (johon kuului mm. koulun tanssiaiset) sekä siitä, miksi kannattaa lähteä kesävaihtoon Australiaan.

Tilaa ilmainen esite!