Mikaelan blogi #1 - Lähden Kanadaan!

Mikaela goes Canada!

Olen Mikaela, 16-vuotias tyttö Helsingistä. Olen lähdössä elokuun puolessa välissä Kanadaan vaihto-oppilaaksi. Sain viime viikolla tietää tulevan host-perheeni ja nyt odottelen innoissani lähtöäni.

Ennen vaihtovuoden alkamista meillä on viiden päivän Soft Landing Camp New Yorkissa ja toivon saavani sieltä uusia ystäviä, joiden kanssa voin pitää yhteyttä tulevan vuoden aikana.

 

Viime hetken päätös

Aloitin viime syksynä lukion 1. luokan ja juttelimme kotona siitä, miten voisin parantaa englannin kielen taitoani. Varsinkin kuullun ymmärtäminen oli haastavaa. Yritin tsempata lukemalla enemmän, mutta kun vielä vuoden vaihteen jälkeen sain kokeista huonoja numeroita, päätin selvittää vieläkö ehtisin vaihto-oppilasohjelmaan mukaan. Onneksi Explorius otti minut vielä, ja papereita lähdettiin täyttämään vauhdilla.

Ja oikea vastaus on Kanada!

Olemme perheen kanssa matkailleet maailmalla paljon ja nyt halusin valita jonkun englanninkielisen maan, jossa en ole vielä käynyt. Olin kuullut, että Kanadassa on ystävällisiä ihmisiä, sekä kaunis luonto, joten olin tosi iloinen kuullessani pääseväni Kanadaan. Pidän talvesta ja talviurheilulajeista, erityisesti laskettelusta, ja Kanadassa siihen saattaisi tarjoutua mahdollisuus.

Host-perheeni

Sain juuri kuulla tulevasta host-perheestäni. Host-perheeseeni kuuluu äiti ja minua vuotta vanhempi sisko. Lisäksi host-perheeni ottaa toisen vaihto-oppilaan Saksasta, joten saan myös minun ikäiseni host-veljen.

Kolme nuorta ja äiti kuulostaa tosi chilliltä! Papereiden perusteella vaikuttaa siltä, että me nuoret olemme kiinnostuneita samoista urheilulajeista ja tekemisistä. Perhe asuu isossa talossa British Columbiassa, ja me nuoret käymme kaikki samaa koulua.

Perhosia vatsassa

Tällä hetkellä jännitän eniten englannin kielen puhumista. Perusasiat sujuvat varmasti ok, mutta oman persoonallisuuden esiintuonti vieraalla kielellä saattaa olla aluksi vaikeaa (ellei mahdotonta :D).

Tottakai uusien kavereiden löytäminenkin vähän jännittää, mutta onneksi perheessä on nuoria, joten yksinäisyydestä ei ole vaaraa. Oikeastaan uusia kavereita odotan innolla.

Go to gate

Lähtöni on siis elokuun 18. päivä. Tässä on vielä sopivasti aikaa miettiä mitä tavaroita ja vaatteita pitäisi ottaa mukaan. Yhteen matkalaukkuun ei niin kovin paljon pakata. Kavereille en ajatellut järjestää mitään erityisiä läksiäisiä, mutta varmaa on, että elokuussa tarvitaan paria nenäliinaa.

Vaihto-oppilas on hieno mahdollisuus elää vuosi vähän eri vinkkelistä.

- Mikaela

Mikaela on yksi Exploriuksen bloggaajista Kanadassa. Haluaisitko sinäkin lähteä vaihtoon Kanadaan? Lähetä ilmoittautuminen sitoumuksetta ja saat kuulla mitä vaihtoehtoja sinulle Kanadassa olisi.

Hae vaihto-oppilaaksi