Ensimmäiset viikot vaihto-oppilaana Kanadassa

Perillä ollaan!

Olen asunut nyt kaksi viikkoa host-perheeni luona Prince Georgessa, Kanadassa. Ennen tänne tuloa minulla oli noin viisi päivää kestävä Soft Landing Camp New Yorkissa, ja pakko kyllä kehua kyseistä leiriä! Se oli täydellinen aloitus tälle vuodelle!

Nämä pari viikkoa ovat menneet nyt erittäin nopeasti, ja joka päivä olen oppinut jotain uutta. Minut on heti alusta asti otettu erittäin hyvin vastaan, ja luotan host-perheeseeni paljon. Vielä ei ole kertaakaan koti-ikävä iskenyt, ja siihen on ehdottomasti vaikuttanut aivan ihana uusi host-perheeni, sekä kannustava ja positiivinen perheeni Suomessa!

Isäntäperhe

Tykkään perheestäni todella paljon! Kaikki tulevat hyvin toimeen keskenään, ja joka päivä saa nauraa monet kerrat. Teemme joka päivä yhdessä hyvää ruokaa ja vietämme perheen kanssa aikaa esimerkiksi korttipelejä pelaten. Opin katsomaan maailmaa ehkä taas aivan uusista näkökulmista!

Hyvää huomenta. Eikun… Good morning!

Tänne tullessani jännitin englannin puhumista, mutta nopeasti jännitys lähti pois, kun tajusi ettei kukaan pure, vaikka sanookin sanoja välillä väärin tai sanajärjestys ei ole aina ihan oikein :D Yllättävän nopeasti oman host-perheen välisiä keskusteluita alkaa enemmän jo ymmärtämään, ja uskaltaa itsekin jo kertoa joitain hauskoja juttuja. Eihän sitä muuten opi kuin yrittämällä!

Yksi hauska hetki oli kun alkuviikosta olin muutaman päivän vatsataudissa, ja vaikka kuinka yritin selittää huonosta olostani, ja että ruoka ei pysy sisällä, niin host siskoni ja äitini yrittivät väkisin tarjota minulle vohveleita ja pannukakkuja :D Ei siinä lopulta muu auttanut kuin syödä… Haha

Matkustelua

Heti perheeseen saavuttuani lähdimme host-perheeni kanssa viideksi päiväksi Vancouveriin. Host-siskoni on hullu shoppailija ja kierreltiin kyllä monet monet vaatekaupat läpi :D Kävimme perheeni kanssa myös syömässä ravintoloissa ja kiertelimme ympäri Vancouveria, enimmäkseen autolla.

Olen onnekas, että host-perheeni pitää matkustelusta, sillä olen itse aina valmiina matkalle! Host-perheelläni on myös mökki järven rannalla tunnin ajomatkan päästä kotoa, joten sinnekkin olisi tarkoitus mennä vielä monet kerrat vuoden aikana.
Innolla odotan mitä tuleva vuosi tuo tullessaan!

- Mikaela


Mikaela on yksi Exploriuksen bloggaajista Kanadassa. Haluaisitko sinäkin lähteä vaihtoon Kanadaan? Lähetä ilmoittautuminen sitoumuksetta ja saat kuulla mitä vaihtoehtoja sinulle Kanadassa olisi.

Hae vaihto-oppilaaksi