Vaihto-oppilaaksi Kanadan Nova Scotiaan

Nuoret miehet pelaamassa jääkiekkoa Kanadassa

Kanadan Nova Scotian provinssissa on mahdollisuus harrastaa eri urheilulajeja joukkuetasolla. Matias lähti pelaamaan jääkiekkoa Kanadaan ja Matti puolestaan pelasi jalkapalloa.

Nova Scotian kouluihin pääsee kohtuuhinnalla, tilaa esite vaihto-oppilasohjelmista ja pyydä saada tietoa Kanadan urheilumahdollisuuksista. 

Tilaa vaihto-oppilasesite

Matias

”Morjesta! Mulla menee aivan mahtavasti vaikka alku olikin vähän hankalaa kun ei toi kielitaito ollut ihan niin hyvä. Onneksi ei ole mitään ongelmia enää.

Alku oli melko hankalaa, kun melko pieni kylä tämä Yarmouth. Alkuun oli vähän tekemisen puutetta, mutta nyt olen saanut paljon uusia kavereita. Pikkuisen on hiljaista viikonloppuisin, mutta ainakin on oppinut nauttimaan lepopäivistä. Toi arki on aika rankkaa nykyään jääkiekon ja koulun kanssa. Ei kyllä paljoa eroa suomalaisesta kouluarjesta, mutta kun tähtää hyviin arvosanoihin täytyy oikeasti opiskella.

Siellä suomessa taitaa tulla jo lunta mutta kyllä kelpaa täällä vielä sortseissa mennä aivan huippua! On kyllä pikkusen outoa, kun täällä on niin lämmintä tähän aikaan vuodesta. Välillä tuntuu, että pukeutuu pikkusen liian lämpimästi, mutta kyllä tuo merituuli viilentää mukavasti.

Terkut kaikille täältä Kanadasta - Matias”

Matti - tunnelmat viiden kuukauden jälkeen