Vaihtarivinkit, mitä pakata mukaan?

Ensinäkin, olen huono pakkaamaan. Otan aina joko liikaa tai liian vähän vaatteita/tavaraa mukaan. Laukunpohjalla lojuu käyttämättömiä paitoja ja housuja, tai joudun lainaamaan joltain vaatteita, kun mikään ei sovi yhteen, olen liannut vaatteeni tai yksinkertaisesti unohdin jotain tärkeää. En kuitenkaan usko, että kukaan osaa pakata täydellisesti.

Toiseksi, rakastan tehdä listoja siitä, mitä pitää ottaa mukaan, ostaa tai muistaa tehdä. Ja kolmanneksi, Suomen kesä näytti juuri alkavan ja antavan parastaan hellesäillä, niin haluan nauttia joka hetkestä ulkona, enkä nyhjätä ylipursuavan vaatekaappini edessä miettimässä kuumeisesti mitä ottaa mukaan? Siispä nappasin kynän ja vihon kainaloon ja astelin ulos aurinkoon kirjoittamaan listaa: mitä pakata mukaan?

Kasvava lista

Päätin alkaa listata asioita kategorioittain, kuten housut alaotsikoin farkut, lökärit ja muut, paidat, joissa taas t-paidat, topit, pitkähihaset. Siirryin päällyspaitoihin ja siitä kesävaatteisiin kuten shortseihin, hameisiin, mekkoihin, josta jatkoin kenkiin, takkeihin, laukkuihin, elektroniikkaan ja tuliaisiin. Lopuksi aloitin listan kaikki muut, mikä tahtoo aina olla pisin… Kokoajan mietin mielessäni, että nämä pitää mahduttaa 20 (tai 23) kg laukkuun, sekä pieneen käsimatkatavaraan. Toitotin itselleni, että vain lempivaatteet, joita olet käyttänyt viimeaikoina ahkerasti. Jokaista kategoriassa saa ottaa vain pari tai muutaman kappaletta, sillä kategorioita on paljon! Silti ennenkuin huomasinkaan lista jatkui kolmannelle sivulle ja mukaan tuli pieniä huomautuksia, mitä pitäisi vielä ostaakin…

Uusi alkuko?

Olen hyvin innoissani siitä, että saan alottaa lähes (!!!) tyhjältä pöydältä vaatteideni kanssa, kun otan vain pienen määrän mukaan ja alan sitä kautta kehittää tyyliäni uuteen uskoon uudessa ympäristössä. Tavoitteena on, että palaan Suomeen tyhjään vaatekaappiin, enkä jätä asioita sinne roikkumaan. Asiaa hankaloittaa se, että olen perimmiltäni hyvin säästeliäs ja tuntuu pahalta heittää tavaroita ja vaatteita pois, joita saattaisin vielä joskus käyttää. Lisäksi nautin haasteesta kaivaa vaatekaapin pohjalta jonkun vähälle käytölle jääneen rytkyn ja etsiä sille jotain käyttöä. Vähän inhottaa ajatus, että nyt heitän jotain pois, mitä myöhemmin kohdemaassa tajuankin tarvitsevan ja ostan sitten uuden. Noh, tuosta varmaan pitää päästä yli, koska siltä en voi varmaankaan välttyä.

Vaikka olen säästeliäs, tai vain huono luopumaan asioista, rohmuan vaatteita itselleni. Vaatekaappi on siis hyvin täynnä ja vaihtoehtoja, mitä otan mukaan, löytyy. Varsinkin alennusmyynneistä ja kirpputoreilta ”halpuus houkutti” tekosyyllä vaikka mitä on tullut ostettua.

Vinkkejä pakkaamiseen

Luin juuri ystäväni vaihtariblogista hänen pakkailuistaan ja sain monta hyvää vinkkiä. Hän luetteli montako (kuinka vähän), kutakin vaatetta aikoo ottaa mukaan ja että esimerkiksi kenkien tai hattujen sisälle kannattaa laittaa sukkia, jotta joka tilan saa hyödynnettyä, eivätkä kyseiset menetä muotoaan. Eri asioita, kuten koruja tai elektroniikkaa kannattaa pakata laukkuihin, joita muutenkin ottaa mukaan. Hän myös kehotti ottamaan juuri ne lempivaatteet ja lähiaikoina eniten käytetyt yksilöt mukaan. Ihailin hänen kuviaan pienistä siisteistä pinoista, joita hän aikoo pakata.

Nyt hommiin!

Listani ovat nyt valmiit, vaikka ne tulevatkin vielä muuttumaan, kun ryhdyn hommiin, nimittäin mukaan tulee listasta unohtuneita asioita jolloin muita pitää sitten karsia. Ajattelin vielä seuraavassa sähköpostissa kysellä hostperheeltäni asuinpaikan säätiedoista ja jos heillä on jotain erityistä, mitä minun pitäisi/kannattaisi ottaa mukaan. Seuraavaksi hyökkäänkin kaappini kimppuun ja alan kokoamaan lähteviä tavaroita pinoihin.

Wish me luck, että saan pakattua ja heitettyä kaikki turhat kirpparille myyntiin. Ensi kuuhun, kun olen jo saapunut Ranskan maalle, jaiks!

Hilla