"Meneepä aika nopeasti" - ajatuksia

Vaihto-oppilas katsomassa nähtävyyksiä

Viimeisiä viedään

Moi! Tässä blogissa kirjotan mun viimeaikaisesta elämästä Saksassa ja muista mietteistä vaihtovuoden loppupuolella. Oon ollu nyt reilut 8 kuukautta Saksassa ja mulla on vielä vajaa kaksi kuukautta jäljellä.

Saksalainen vai turisti?

Mietin viimeviikolla että oonko mä turisti vai saksalainen. Tulin lopulta siihen tulokseen että oon molempi. Suomalainen, Saksalainen ja turisti. Oon tottunut Saksaan, sen kouluun ja kulttuuriin todella hyvin ja Suomessa varmaan tuntuu oudolta kaikki kun palaan. Mä kuitenkin nään esimerkiksi nähtävyyksiä ja turistikohteita paljon enemmän kuin mun saksalaiset ystävät, joka on vaihtarina se hyvä puoli.

Linna

”Suomi vs. Saksa”

Vaihtovuoden hyvät puolet on siinä että oppii tuntemaan kohdemaan turistin näkökulmasta ja näkee kaikki hienot kohteet siellä, mutta oppii samalla myös tuntemaan maan lähemmästä "saksalaisen" näkökulmasta. Oon myös oppinut tuntemaan Saksan aivan eri tavalla kuin esimerkiksi tunnen Suomen. Oon oppinut arvostamaan Suomen erinlaisia nähtävyyksiä ja Suomen kulttuuria aivan eri tavalla kuin ennen. Olen monesti kuullut vaihtareilta että vaihdossa oppii näkemään niitä hyviä juttuja omasta kotimaasta ja tää pätee myös muhun. En ollut ikinä mikään Suomi-fani ja sain aina kuulla kavereilta siitä miten aina valitan Suomesta, sen säästä, systeemistä, julkisesta liikenteestä, tain jostain muusta pikkujutusta. Kun reissaa turistina johonkin kaupunkiin, oppii tuntemaan vaan ne hyvät puolet. Ne hyvät puolet kuitenkin unohtuu kun siellä maassa asuu. Vaihdossa huomaa helposti hyvät, sekä huonot puolet ja löytää kotimaan mahtavat pikkujutskat uudestaan! Kun palaan Suomeen, huomaan varmaan lisää mahtavia pikkujutskia Saksasta.

Vaihto-oppilas kaverin kanssa

Saksassa mulla on myös jollain tavalla aivan uusi elämä, koska mun ympärillä on uudet ihmiset, uusi kulttuuri ja uudet tutut. Kun lähdin Saksaan, kukaan täällä ei tiennyt millainen mä oon, joten sain "valita" millainen oon Saksassa. Mulla on myös aivan erilainen elämäntyyli Saksassa kuin Suomessa. Osittain tää riippuu siitä että asun täällä maaseudulla ja Suomessa asun keskellä kaupunkia.

Vaihto-oppilaan vapaa-aika

Nyt kun oon ollut Saksassa jo näin kauan, mulla on paljon enemmän tekemistä vapaa-ajalla, koska tiedän mitä kaikkea täällä voi tehdä. Oon käynyt viime aikoina paljon urheilemassa, erilaisissa kulttuuritapahtumissa ja tänään kävin opinto-messuilla sekä eurooppa-päivän tapahtumassa.

Essenin keskusta

Kohtapuolin pitäis lentää takasin.

Aika on mennyt tosi nopeesti ja olin todella yllättynyt kun mun lentolippu tuli jo noin kuukausi sitten sähköpostiin. Oon todella innoissani kun palaan Suomeen taas, mutta luulen että on hankala lähteä Saksasta koska on niin paljon uusia tuttuja ja ystäviä joita ei tänne halua jättää. Kun lähtee vaihtoon tietää että tulee 10 kuukauden päästä takaisin Suomeen mutta kun lähtee vaihto-maasta pois ei enää tiedä milloin palaa. Yksi mun Saksalainen kaveri osti viimeviikolla lentoliput Helsinkiin, viikon ajaksi!! En olisi vaihdon alkupuolella uskonut että joku Saksalainen haluaa tulla mua moikkaaman. Mulla on jotenkin haikea fiilis kun tiedän tarkalleen milloin joudun Saksasta lähtemään. Vaikka en haluais, lasken päiviä lähtöön, koska en haluu lähtee, mutta haluun lähtee.

´Mikään ei kestä ikuisuutta.´

<3 Anna-Sofia

Duesseldorf