Pakkauskiire ja reissukuume Elokuussa


Moips! Mä oon Anna-Sofia ja tässä blogitekstissä kirjotan mun omista kokemuksista ennen lähtöä ja kerron vähän Mannheimin kielikurssista.

Päätin viime huhtikuussa lähteä Saksaan vaihtoon. Eniten mua houkutteli uudet ihanat kokemukset ja Saksan kielen oppiminen. Osasin jo ennen lähtöä kielen perusjutut, mut puhuminen tuotti mulle hankaluuksia. Ymmärtäminen multa suju aika hyvin. Olin haaveillu että katon koko kesän Saksan kielisiä sarjoja ja seuraan kaikkia saksalaisia some-tilejä. Ei se ihan niin menny, mutta sain kielitaitoa vähän treenattua kotona.

Exploriuksen järjestämässä lähtövalmennuksessa sain selville kaikki mua arveluttavat asiat, yllin kyllin uutta tietoa vaihtarivuoteen liittyen ja kaikki käytännön asiat käytiin hyvin läpi.

Host-perhe

Kesällä sain tiedon mun tulevasta host-perheestä ja fiilis oli tosi mahtava. Mun tuleva perhe asuu Dusseldorffin vieressä. Otin perheeseen heti yhteyttä, mikä oli hyvä juttu. Ehdin jo hyvissä ajoin puhua perheen kanssa Skypessä ja WhatsApissa. Suosittelen kaikille tuleville vaihtareille host-perheen kanssa juttelua ja kaikkien arveluttavien kysymysten läpikäyntiä! Siitä saa tuntuman että tietää mihin on menossa seuraavaks vuodeks. Mulle oli hyödyllistä puhua sim-kortin hankkimisesta, kohdemaan säästä ja mun mukaan pakattavista tavaroista. Mulla jäi valitettavasti matkalaukun pakkaus viimetinkaan, mut ainakaan vielä en oo huomannu että mitään olennaista olis Suomeen unohtunu, paitsi ruisleipä ja Fazerin sininen suklaa.

Vikat päivät Suomessa

Pidin läksiäiset mun kavereiden kanssa kaksi päivää ennen lähtöä. Sukulaiset ja tuttavat olin jo aiemmin kesällä hyvästelly. Ihan vikoina päivinä sitä kiinnittää helposti huomion kaikkiin pikkujuttuihin, mitä ei ehkä Saksasta löydykkään. Onko Saksassa ruisleipää? (on, mut ei samanlaista) Onks siellä ihan erinlainen muoti? (ei oikeestaan) Miten nostan Otto-automaatista rahaa, kun se on Saksan kielinen? (ei hätää)


Lähtöaamu

Sunnuntaiaamuna herätyskello soi varttia vaille viis. Tunnelma kentälle matkatessa oli aika haikee. Mun vanhemmat oli mua kentällä saattamassa. Mulle oli just hyvä ettei kentällä ollu koko sukua ja kaveripiiriä, lähtö olis ollu paljon vaikeempaa. Vasta lentokoneessa heräsin todellisuuteen että oon menossa vuodeksi Saksaan ja Suomi jäi taakse.

Kielikurssi

Mannheimin kielikurssi oli todella hyödyllinen. Vaihtariporukka koostu 42:sta noin mun ikäisestä (16-18v) nuoresta melkeen maailman joka kolkasta ja heidän kanssaan sai harjotella kaikkea mitä Saksassa sopeutumiseen tarttee. Osa meistä ei puhunu Saksaa ollenkaan ja osa puhu jo sujuvasti. Meiät jaettiin kielitaidon perusteella neljään eri ryhmään. Kaikilla ryhmillä oli Saksan kielen ja kulttuurin opetusta 5 tuntia päivässä. Saatiin kaikkea tosi hyödyllistä tietoa ruuasta, kulttuurista, kielestä ja tavoista host-perheessä. Tehtiin Mannheimista monta päiväreissua (yks niistä oli Strasbourg Ranskassa). Kaikki sai paljon uusia kokemuksia ja ihania uusia tuttavuuksia! Kahden viikon päästä koitti lähtö Mannheimin mukavasta hostellista. Kohti uusia kokemuksia ja host-perhettä HIPHEI!

<3 Anna-Sofia