Ekat viikot host-perheessä

Moi! Tässä kuussa ajattelin kirjottaa neljästä ekasta viikosta mun host-perheessä. Kaikkien vaihtareiden host-perheet on tottakai erinlaisia, enkä usko että ”normaalia” host-perhettä on olemassa.

Missä mä oon?

Asun siis nyt noin 20min (autolla) Dusseldorffin keskustasta, Korschenbroich nimisessä paikassa. Tää on omakotitalo-aluetta ja polkupyörällä pääsee parhaiten paikasta A paikkaan B. Mun huoneen ikkunasta näkyy vähän alle kymmenisen peltoa, muutama omakotitalo ja pari hevosta. Tääl alueella on tosi rauhallista ja mukava naapurusto, kaikki tuntee kaikki. Aluks mulle oli pieni shokki muuttaa ”maalle” kun oon aina Helsingin keskustassa asustanu, mut hyvinhän tää sujuu! Kouluun mulla on matkaa noin 3km ja sen polkee kätevästi vartissa pyörällä. Kouluun kulkee myös bussi ja pysäkille matkaa on yhden pellon poikki. Bussikortti mulle tuli just postissa ja astuu voimaan parin päivän päästä, jes! (samalla bussikortilla pääsen Dusseldorffiin ja saan liikkua siellä niin paljon kun huvittaa. )

Mun host-perhe

Mun host-perheeseen kuuluu Michaela, Kosmas ja kultanennoutaja Honey. Mun host-vanhemmat on vähän alle nelikymppisiä ja Honey parivuotias. Kosmaksella on oma firma, ja sen takia hän on vaan viikonloppusin kotona (reissaa eri puolille Saksaa). Michaela on opettaja, joten meillä on about samat lomat :D! Puhun mun host-perheen kanssa lähinnä vain Saksaa, mut jos mun on hankala jotakin kertoa niin puhun enkkua.

Arki ja viikonloput

Arkipäivinä oon Michaelan kanssa kahestaan kotona (ja Honey tietty). Me m.m. käytetään Honeya ulkona, käydään yogassa ja uimassa, shoppailemassa tai katotaan jotain leffoja ja sarjoja (Saksaks dubattuna). Meiän molempien koulupäivät on aika pitkiä, joten hirveesti ohjelmaa ei viikkoon mahdu. Viikonloppusin mun host-perhe tykkää nukkua pitkään ja syödä aamiaisen sijaan suoraan brunssia tai lounasta. Ollaan käyty viikonloppusin Dusseldorffissa, Oberhausenissa, jossa on muuten tooosi iso ostoskeskus ”Centro” ja Michelan ja Kosmaksen kaveripariskunnan häissä Billerbeckissä. Välillä me käydään sunnuntaisin kirkossa, mutta mun ei oo tietenkään pakko mennä mukaan, jos en haluu. Mun host-vanhemmat tykkää pelata erinlaisia lautapelejä, joten niitäkin on tullu pelattua. Nykysin pelikokoelmaan kuuluu myös Suomesta asti matkustanut Mölkky!

Saksalaiset häät

Perjantaina matkattiin Annen ja Martinin häihin. Luvassa oli perinteiset Saksalaiset häät. Ekana iltana ajettiin tulevan hääparin asunnolle ja tutustuttiin muihin häävieraisiin Bratwurstin kera. Nukuttiin yö hotellissa. Lauantaina oltiin kirkossa ja sieltä suunnattiin hotellille (ei toki omiin huoneisiin), tilavalle ulkoterassille. Syötiin kakkua ja hirveä ja risottoa ja ”Herren-cremeä” ja vaikka mitä! Sen jälkeen kaikki suuntas tanssilattialle ja vuorossa oli ”Schleirtanz”. Hääpari tanssi paksun hunnun alla, jota piti ylhäällä neljä tuoleilla seisovaa miestä. Jos halus tanssia joko morsiamen tai sulhasen kanssa piti hunnun päälle heittää kolikoita. Aina kun seuraava heitti kolikon, tanssipari vaihtu. Rahaa kerty jonkun verran :D ja perinteen mukaan ne on tarkotettu tuleviin lastenrattaisiin. Juhlat ja tanssiminen jatku tosi pitkään yöhön. Kaikki kyseli hirveesti Suomesta ja välil tuli fiilis etten tiedä Suomesta yhtään mitään! (varautukaa kysymyksiin tulevat vaihtarit!!!) Sunnuntain päivällä lähettiin kotiin ja matkalla käytiin vanhassa linnassa.

Ruoka

Mun host-perhe syö aika tavallista arkiruokaa. Viikonloppusin tarjolla on paljon leipää ja grilli-ruokaa, kun mun host-isä niistä tykkää. Salaattisoossit ja öljyt on täällä mun mielestä suositumpia kun Suomessa ja Brötchenit (sämpyläleipäset) on kaikkialla. Suklaa on täällä tosi edullista, saatan tarvita ekstra matkalaukun sille ennen kotiinlähtöä.

Tavat + velvollisuudet

Autan host-perheessä aina m.m. ruuanlaitossa, katan pöydän, tyhjennän ja täytän tiskikonetta, petaan sängyn ja siivoon omat jäljet tottakai. Mulla ei kotihommina kaikkien tilojen siivousta ole, mut yritän aina parhaani mukaan kysellä että missä hommissa voisin auttaa. Aluks kaikki oli uutta ja outoa mut kaikki on menny tosi hyvin ja mulla on ollu hauskaa! Oon oppinu saksaa jo tosi paljon ja sopeutunu kaikkeen uuteen.

<3 Anna-Sofia