Reissussa


Minä ja Honey veneellä

Moi taas!

Kirjotan tässä blogissa host-perheen kanssa reissaamisesta ja vähän hostien sukulaisiin tutustumisesta.

Ennen reissaamista

Ennen host-perheen kanssa reissaamista täytyy host-perheen, vaihtarin, organisaation ja kotimaan vanhempien allekirjottaa ja hyväksyä reissu. Mihinkään ei oo pakko mennä mukaan, jos ei tahdo. Jo hyvissä ajoin kannattaa puhua hostejen kanssa siitä, kuka reissun maksaa, tai mitä osia siitä kuka maksaa. Kaikki käytännön järjestelyt kannattaa käydä läpi, kuten nukkumisjärjestelyt, mukaan pakattavat tavarat ja säännöt reissun aikana. Mulle oli hyödyllistä tietää mitä erityisiä juttuja mukaan tarvitsin ja mitä en ollenkaan. Mä raahasin loppujenlopuksi mukaan saman megakokosen matkalaukun, minkä kanssa Saksaan elokuussa matkustin, mutta tietty vähän eri sisällöllä! Oli tavaraa kyllä hieman liikaa mulla mukana :'D

Milloin reissata

Mun käsittääkseni hostien kanssa reissuun voi lähteä millon vain, kunhan se kaikille sopii, myös koululle. Saksassa on koulusta kuitenkin mm. kaksi viikkoa syyslomaa, Herbstferien. Syysloman ajankohta vaihtelee paljon siitä missä päin Saksaa asuu. Osalla syysloma ajoittuu lokakuun alkupuolelle, mutta mulla se oli vasta lokakuun lopussa. Kaikilla host-perheillä ei samanaikaisia lomia tietenkään ole, mut mun kohdalla host-vanhemmat pystyy pitämään samaan aikaan lomat kun mulla on koulusta lomat. Jotkut host-perheet ei reissaa ollenkaan, jotkut reissaa.


Ihana Lemmer matkan varella

Missä mä olin?

Mun host-perhe oli jo ennen mun tuloa päättäny lähteä kaksviikkoa pitkälle venereissulle, Saksan poikki, idästä länteen. Matkustettiin junalla eka Berliiniin ja siitä Brandenburgin satamaan, jossa vene meitä jo odotti. Vene oli asuntovene, jossa oli kolme makkaria, vessa, suihku ja keittiö/olkkari/ruokahuone keskellä.

Mitä mä näin?

Alkumatkasta ei kauheesti kaupunkeja nähny, vaan vettä ja puita Mittelandkanalin varrella. Aika meillä kuitenkin kulu nopeemmin, mitä olin ajatellu. Reissuun kannattaa aina napata kirja messiin ja vaikka pari lautapeliä joita voi hostien kanssa pelata. Matkalla Hollantiin tutustuin kuitenkin Wolfsburgiin, mistä Volkswagen tulee. Sain kans pari kuvaa Volkswagenin tehtaasta! Münsteriin tultiin noin viikon reissaamisen jälkeen. Se oli aivan ihana kaupunki ja siellä oli just sillon Kirmes, eli huvipuisto keskellä kaupunkia, JEES! Matka jatku siitä sitten Alankomaihin Zwolleen ja Lemmeriin. Host-äidin vanhemmat haki meidät reissun jälkeen kotiin. Näitten kahden viikon jälkeen huomasin et koti oli jo koti, mun muutaman valokatkasijan paikka piti kerrata, hups.


Matkan varrella oli paljon sulkuja, tässä niistä korkein

Aina sattuu ja tapahtuu, mut ei haittaa

Ei mistään reissusta tietenkään ilman mokia ja vahinkoja selvii!

Veneeltä hajos kaks kertaa lämmitys, ja mä perheen pienimpänä ryömin kaks kertaa veneen moottoriin ja kuuntelin samalla saksankielisen mekaanikon korjausohjeistusta kännykän kaiuttimesta. Ei ollu niin helppo homma miltä kuulostaa, koska sillä oli joku vahva aksentti ja host-isä joutu mulle moottorin toiselta puolelta tulkkaamaan yksinkertaisemmilla sanoilla :D

Yhdessä hostien kanssa ongelmien ratkominen parantaa yhteishenkeä ja luo lisää muistoja ja kokemuksia.

Kerran olin pudota veteen kun jäin laiturilla kahden köyden väliin jumiin, mut ei hätää, nauruilla selvittiin. Loppumatkasta mun nilkalle kans tapahtu jotakin kun veneestä loikkasin ja jouduin tukisiteen ja säännöllisen kylmennyksen kanssa loppuviikon elämään.


Kirmes Munsterissä

Vähän host-perheen sukulaisiin tutustumisesta

Tapasin host-isän kaikki enot ja tädin (yhteensä 5) ja osan niitten lapsista ja vaimoista reissun aikana sukutapaamisessa. Kaikkia kiinnostaa Suomi hirveesti ja moni kertoo reissuista pohjoismaihin. Saksassa kuuluu mm. kaikkia itseään vanhempia ihmisiä teititellä, mutta moni host-perheen sukulaisista sanoo heti että "sinä" käy hyvin. Ei kannata ujostella, vaikka ei ketään tunnekkaan. Monenkaan uuden tyypin nimeä mä en muista, eikä mun tarviikkaan.

Jälkifiilikset

Hostien kanssa reissaaminen saattaa kuulostaa pelottavalta tai fiilis saattaa olla epävarma, mut se on tosi hyvä kokemus oppia tuntemaan sun host-vanhemmat paremmin. Yhteistyöllä kaikki onnistuu jne.

Vaihtari on vähän niinku kaksivuotias lapsi, toistaa uusia sanoja perässä ja oppii koko ajan uutta!

<3 Anna-Sofia