Irlantiin sitten

Rannalla Irlanissa

Moi taas. Parin muuttujan jälkeen päädyin jatkamaan mun vaihtoa täällä CO. Cavanissa Irlannissa! Täällä nyt sitten ollaan oltu tasan kaksi kuukautta ja on sen verran ollut kiireitä taas uuteen ympäristöön ja kulttuurin tottuessa etten ole vielä päässyt kirjoittamaan. Saavuin Irlantiin kuudes päivä tammikuuta, ja mut sijoitettiin maaseudulle 20000 ihmisen kylään Cootehilliin kaiken tän vihreän maaseudun keskelle, n. tunnin ajomatkan päästä Irlannin ja Pohjois-Irlannin rajasta! Mua ei tämä muutos todellakaan haittaa enää, ottaen huomioon mitä kaikkea olen kuullut irkkujen kulttuurista ja maan maisemista.

Lähdössä Irlantiin koulupuku

Vaikken olekaan ollut täällä pitkään, oon päässyt jo tekemään ties mitä kaikkea Pohjois-Irlantiin Derryn matkasta muiden vaihtareiden kanssa Gaelic futis otteluun, irlantilaisten soittimien epätoivoisiin soitto yrityksiin (kokeilin toistaiseksi tin whistlea – tinasta tehty nokkahuilun tapainen pelti huilu – ja käsiharmonikkaa host siskojen opastuksella joka meni ihan kelvollisesti :D) menninkäis-museon vierailuun (jos pääset Dubliniin niin kannattaa koska miksi ei, vaikkei irkut oikeasti välttämättä olekaan niin ylpeitä mennikäis-kulttuuristaan). On tultu pari kertaa käytyä Dublinissa kavereitten kanssa katsomassa nähtävyyksiä, linnoja ja ihan vaan shoppailemassakin.

Katu Irlannissa menninkäinen

Kuitenkin tämän kuukauden kohokohtina mulle tulee heti ensimmäisenä mieleen The Ring of Kerryn ympäri ajaminen county Kerryn vuoristoissa, erityisesti se että me päästiin näkemään The Skellig Island missä kuvattiin viimesimmät Star Wars elokuvat (The Force Awakens & The Last Jedi) omin silmin! Vieläkin vaikea uskoa, että pääsin näkemään senkin tämän vuoden aikana. Näin molemmat elokuvat aikaisemmin tänä vuonna, enkä olisi kyllä arvannut että parin kuukauden päästä päästään sinnekkin kukkuilemaan…vaihtovuoden etuja, ei voi ikinä olla täysin varma mihin kaikkeen päätyy vuoden aikana!

Dublinin näkymät

Tässä tällainen yleispäivitys tällä kertaa, kerron seuraavassa artikkelissa tarkemmin!

Dublin Jyrkänne