Kuulumisia Italiasta

Hei! Täällä menee tosi hyvin. Olen saanut jo paljon kavereita, on ollut todella ihanaa ja olen päässyt kokemaan paljon uutta. Täällä on vieläkin todella lämmin ja tänään otinkin talomme katolla monta tuntia aurinkoa! Ei uskoisi, että on jo melkein marraskuu vaikka huomaa kyllä ettei kesä enää olekaan.

Sopeutumista ja uusia kokemuksia

Praia on todella upea paikka! Ensimmäisenä päivänä kun lähdimme rannalle, kuljin suu auki paikasta toiseen. Haha! Ihmiset ovat niin ystävällisiä ja iloisia ja rakastan tätä pikku kaupungin meininkiä! Vielä ei ole niinkään iskenyt koti-ikävä, mutta hetkittäin tulee turhautunut olo kun tuntuu, että ei millään opi ja ei ole päässyt täysin tähän elämään. Tänne tullessa matkalaukkuni katosi viikoksi, mutta ei siinä hostveljen ja -siskon vaatteilla mentiin. Perhe on todella ihana enkä olisi voinut toivoa parempaa perhettä, mutta sopeutuminen ei käynyt äkkiä. Perheen äiti viihtyy omissa oloissaan lapset myös, joten yhteistä aikaa on harvoin.

Hostäitini on kuitenkin todella ihana, nuorekas ja kaunis, pidän hänestä todella paljon! Hostveljeni kanssa teemme paljon asioita yhdessä ja tulemme hyvin toimeen! Pari viikkoa sitten lähdimme keilaamaan hänen luokkansa kanssa. Samassa rakennuksessa oli menossa calabrialaisia tansseja ja hyppäsimme mukaan. Minä seurasin vain muiden mallia. Hostäitini järjestää usein illallisia ja ne ovat aina niin hauskoja.

Italiaa puhumaan

Kielen kanssa on ongelmana se että kaikki puhuu minulle englantia vaikka yritänkin sanoa, että puhuisi italiaa. Joten hitaasti sujuu oppiminen, mutta kyllä kai se sieltä tulee, ymmärrän jo enemmän. Koulusta en juuri myöskään saa apua italian kanssa.

Vaikka en paljoa ymmärräkään opetuksesta, onneksi luokka järjestää paljon viihdytystä niin ei ole ihan niin puuduttavaa. Eilen tein ensimmäisen kokeen, kirjoitin lapsista Suomessa. Myös ensimmäisen viikon jälkeen tervetulojuhlassani pidin puheen italiaksi ja voin sanoa että oli kuumottavaa! Mutta kaiken kaikkiaan olen todella tyytyväinen ja olen varma, että vuodesta tulee upea!

-Adelina, Italia

Tilaa esite vaihto-oppilasohjelmista