Annikan blogi #1 - Jännitystä vai ei?Kesäloma on aina tuntunut kiitävän nopeasti mutta tämä kesä on hujahtanut ennätyksellisen nopeasti. Kaverit alkavat jo puhua koulun alkamisesta ja syksyn tapahtumista niin että jo hetkittäin melkeinpä unohdan kuinka lähellä on, että lähden vaihtoon. Monet kysyvät lähtöpäivää ja että jännittääkö mua jo paljon? Jännittäähän sitä, mutta vaan hyvällä tavalla. Hymyilyttää ja perhosia vatsassa. Sitä on hyvä jännitys. Multa on myös kysytty mitä odotuksia mulla on, mutta oon päättänyt etten etukäteen hanki odotuksia, koska jokainen vaihtovuosi on erilainen ja persoonallinen.

15 päivää niin mä lähden Espanjaan, Granadan alueelle. Sijainti on täydellinen, koska halusin nimenomaan pienempään paikkaan enkä suureen kaupunkiin. Ensiksi suuntaan kuitenkin 3 viikon kielikurssille Madridiin josta saan varmasti paljon edistystä espanjan kielen kanssa. Omaan isäntäperheeseen lähden vasta siis syyskuussa, joten tässä on vielä hyvin aikaa valmistautua henkisesti. Mukava päästä ensin suurempaan kaupunkiin ja sitten loppuvuodeksi rauhallisemmalle alueelle.

Espanjalainen perheeni

Perheeseen kuuluu Isä, äiti ja kaksi pikkuveljeä.
Äiti ja Isä puhuvat vain espanjaa, mutta pojat ovat opiskelleet englantia koulussa. Perhe toivookin, että pystyisin vaihtovuoden aikana parantamaan poikien englantia ja kehittämään samalla omaa espanjaani. Myös isovanhemmat esiteltiin jo ensimmäisessä kirjeessä, koska he asuvat naapurissa ja ovat mukana arjessa. Perhe viettää paljon aikaa yhdessä joten senkin takia mua ei ihmeellisemmin jännitä mennä sinne, kun tiedän että opin tuntemaan heidät paikanpäällä.Viime hetken ajatuksia
Kun vaihto varmistui aloin ensimmäisenä laskemaan kuukausia, myöhemmin laskin viikkoja nyt enään päiviä. Ihan hullua. Kaikkea olisi vielä edessä läksäreistä siivoamiseen ja pakkaamiseen mutta en aio vielä stressata koska kaikki järjestyy. Mulle tärkeintä juuri nyt on nauttia vielä viimeisistä lomapäivistä ja ihmisistä mun ympärillä.
On myös ollut hauskaa huomata, että tää lähdön lähentyminen on saanut musta kesän aikana ihan uudenlaisen kotimaa fanin. Oon ottanut käyttöön sellaisen ajatustavan,että nyt kun tietyt asiat jäävät Suomeen ensi vuodeksi on niistä nyt pakko ottaa kaikki ilo irti. Oon siis reissannu pitkin suomea, mökkeilly ja syöny melkeen päivittäin raejuustoa ja ruisleipää. Oon jopa nauttinu sateesta ja viileydestä. On tuntunut aivan mahtavalta! Parasta ennen lähtöä on huomata miten arvostaa ihan pieniäkin asioita täällä kotona päin.

Tuki ja turva
Oon myös yllättynyt miten helpottavaa on oikeasti puhua toisten vaihtareiden kanssa jo ennen lähtöä. Vaikka kohdemaa ei olisikaan sama on muista vaihtareista ehdottomasti tukea. On helpottanut todella paljon, kun huomaa ettei ole ainoa joka jännittää. Myös moni kaveri on ollut kuluneen vuoden aikana vaihdossa ja nyt kesällä heidän palattuaan kotiin, olen saanut heistä todella loistavia tieto- ja tukipaketteja. Tottakai on myös ihanaa viettää aikaa ystävien kanssa, jotka eivät vaihdosta juuri ollenkaan puhu, koska silloin pystyy paremmin nauttimaan hetkestä.

- Annika