Annikan blogi #5 - Miten vietän vapaa-aikani?

Viimeinen kuukausi on mennyt jälleen todella nopeasti. Viikosta toiseen tottuu yhä enemmän elämäntyyliin ja tapoihin täällä. Lunta ei oo ikävä ja innolla odotan tulevaa joulua ja lomaa! Seuraavaksi haluaisin kertoa vähän yleisesti mun vapaa-ajasta täällä.

Arkena ei kiirettä


Koulun jälkeen kaikki menee lounaalle kotiin ja sen jälkeen on edessä harrastuksia tai opiskelua. Suurimmalla mun ikäisistä siis opiskelua, koska nyt on super tärkeä vuosi menossa opintojen kanssa. Muutenkaan kauhean moni täällä ei harrasta mitään säännöllistä koska aikataulut muuttuu jatkuvasti. Oon myös huomannut että espanjalaiset rakastaa kokeilla uusia asioita ja myös harrastus halutaan vaihtaa siinä vaiheessa kun se muuttuu tylsemmäksi (ellei kyseessä ole jalkapallo,sitä pelataan tosissaan vuodesta toiseen)
Itse oon jo tottunut ruuan jälkeen viettämään siestaa pari tuntia, jonka jälkeen meen salille tai zumbatunnille. Sali on siis ihan nurkan takana ja täytyy aina varata sellaset 30 minuuttia ylimäärästä koska aina joku haluu vaihtaa kuulumiset mun kanssa. Zumba tunneilla oon nuorin ja muut on sellasia 25-40 vuotiaita. Tunnit on kuitenkin tosi nopeatempoisia ja ihan erilaista mitä olin kuvitellut. Kaikki laulaa mukana biiseissä ja oikeesti pidetään hauskaa. Usein iltaisin sitten teen kouluhommia tai auttelen host-äitiä siivouksessa. Kouluhommia ei kauheasti ole koska nyt vasta alkaa vasta perus puhuminen sujua. Arkipäivät on siis aika rauhallisia, mutta aina kun viikolle osuu vapaapäivä pyhien tai lakkojen takia niin kyllä nää paikalliset nuoret aina jotain erityistä heti keksii.

 

Suunnitelmia?

Ekoina viikkoina olin tosi huolissani kun kukaan ei tiennyt mitä viikonloppuna tehtäisiin ja perheen puolesta ei ollut suunnitelmia. Kyselin koko ajan tulevasta viikonlopusta mutta kukaan ei koskaan osannut vastata kunnolla. Näin kauhukuvia yksinäisestä vaihtarista neljän seinän sisällä. Kuitenkin perjantaisin tapahtuu aina jotain ihmeellistä ja yhtäkkiä jo ennen kuin huomaakaan niin on jo viikonlopulle aivan liikaa tekemistä. Espanjalaiset tekee siis paljon juttuja spontaanisti ja esimerkiksi tuntia aikaisemmin saattaa joku kysyä leffaan tai syömään. Suunnitelmia ei siis erityisemmin tehdä ellei kyseessä ole joku tosi iso ja tärkeä tapahtuma. Vaikka suunnitelmat tehdäänkin tosi nopeasti on aina menossa mukana isompi porukka! Oon ehkä pari kertaa ollu ulkona vaan 2-3 ihmisen kanssa mutta normaalisti mukana on ainakin se 8-10 ihmistä. Viikonloput yhtä hulinaa

Perjantait ja Lauantait vietän siis yleensä aika tiuhaan tahtiin kavereiden kanssa, koska mun hostperhe on töissä eikä me juurikaan yhdessä olla. Sunnuntaisin kuitenkin jos aikaa löytyy niin käydään host-äidin kanssa kaupoilla tai sukuloimassa.
Oon myös huomannu miten illallinen on näille viikonloppuna tärkeetä laatuaikaa ystävien kanssa. Jos esimerkiksi mun kaveriporukka ei muuta tee viikonloppuna yhdessä niin ainakin kokoonnutaan illalliselle. Oon onnekas siinä että mulla on ystäviä sekä koulusta että mun kylästä joten viikonloppuja ei kvllä oo tylsyydessä joutunu viettämään.
Synttärit on myös tosi tärkeitä täällä ja kun laskin niin oon jo 6 kertaa päässyt maistamaan jonkun synttärikakkua ja osallistumaan juhliin. Asenteella mennään!

Elämä täällä on siis varsin rentoa ja spontaanista mikä ei todellakaan ole huono juttu. Musta on kiva että täällä mun rutiinit on aivan päinvastaisia mitä ikinä Suomessa ja ehtii sitä stressaamaan ja olemaan kiireinen sitten suomessa kun abi vuosi koittaa.
Myös oma asenne ratkaisee ja vaihtarina kannattaa ehdottomasti lähteä mukaan vaikka ei tietäis onko ihan oma juttu! Monena viikonloppuna oon löytänyt itteni tapahtumista ja menoista mihin en olisi ilman paikallisia koskaan löytänyt!
Ensi viikosta on myös tulossa varsin jännittävää kun lähdetään muiden vaihtareiden kanssa paikallisen järjestön mukana toiselle puolelle espanjaa San Sebastianiin. Ollaan siellä kokonaiset kuusi päivää joten tulee semmoinen pikkuinen lomareissu tässä vielä ennen joulua! ¡Adios!

-Annika