Annikan blogi #2 - Madrid valloitettuSiitä on nyt pari viikkoa, kun saavuin Espanjaan ja hyvin nopeasti tuli omaksuttua jo paikalliset tavat. Joka päivä tuntuu helpommalta ja alkaa itsekkin jo hyväksyä, että täällä nyt sitten vihdoin ollaan ja eletään seuraavat 10 kuukautta. Paikallinen järjestö otti mut hyvin vastaan ja haluankin tässä postauksessa kertoa vähän tarkemmin sopeutumisesta täällä


Soft Landing Camp

Mun mielestä soft-landing on aivan ehdoton, koska se todellakin auttaa vaihtareita sopeutumaan uuteen ympäristöön nopeasti. Meidän ryhmässä oli yhteensä kuusi ihmistä, joten olimme varsin pieni ryhmä, mutta todella tiivis. Meillä oli joka päivälle ohjelmaa ja cordinaattorimme oli ihan lemppari! Kierreltiin ympäri Madridin nähtävyyksiä ja yksi päivä vietettii vesipuistossa ja täällä kun on päivittäin se +35 astetta niin kyllä kelpasi!
Viimeisenä iltana hostellissamme järjestettiin paella ilta, joka tarkoitti sitä, että päästiin katsomaan miten paella valmistetaan vaihe vaiheelta ja lopuksi maistamaan sitä. Paella on siis yksi espanjalaisten perinneruuista ja ai että oli niin hyvää! Nuo viisi päivää olivat hyvin intensiivistä tutustumista Madridiin, joka oli tosi mahtava kokemus mulle, joka en koskaan aikaisemmin täällä ole käynyt!

Miksi olen yhä Madridissa?

Paikallinen järjestö antoi myös mahdollisuuden osallistua 3 viikon espanjan kielikurssille täällä Madridissa. Koska mä en ollut aikaisemmin opiskellut espanjaa kauheasti, oli se mulle aivan selkeä valinta tulla tänne ennen mun lopullista sijoitusta.
Kielikoulu sijaitsee aivan Madridin keskustassa ja mun luokka koostuu muista vaihtareista, jotka on samassa tilanteessa kuin mä.
Päivät menee tosi nopeesti, koska aamut ollaan tunneilla ja iltapäivät meillä on esimerkiksi museoreissuja tai workshoppeja.
Koulu sekä toiminnat järjestetään vain espanjaksi joten on kyllä ollut nopeeta edistystä kielen kanssa.
Muutenkin olen ollut tosi tyytyväinen opetukseen, koska ollaan opiskeltu tärkeimpiä sanoja ja lauseita, joista on varmasti hyötyä kun lähden lopulliseen päämäärääni. Opettaja on todella mukava ja pidän siitä opetustavasta, että tehdään paljon työtä koulussa jottei jäisi kotiin hirveä määrä kotitehtäviä. Lauantaisin ja sunnuntaisin ei kouluopetusta ole, mutta silti tekemistä täältä löytyy. Esimerkiksi viime lauantaina tehtiin retki Segoviaan, joka oli kaunis ja vanhempi kaupunki Madridin ulkopuolella.Majoitus

Kaikki oppilaat majoitutaan kielikurssin ajan paikallisissa perheissä.
Mun perheeseen kuuluu Äiti, 12-vuotias tyttö sekä 16-vuotias poika. Vaikka ollaanki täällä vaan niin lyhyt aika niin tää tuntuu jo nyt kotoisalta. Kaikki ovat olleet todella mukavia mikä teki sopeutumisesta helppoa.
Poika lähti tosiaan pari päivää sitten vaihtoon Amerikkaan. Olin kuitenkin hyvin iloinen, että sain viettää hänen kanssaan aikaa vielä ennen lähtöä. Pääsin myös tutustumaan moneen sukulaiseen ja ystävään, koska varsinkin päivät ennen lähtöä olivat yhtä juhlimista ystävien ja sukulaisten kanssa.

Kohta kutsuu Granada

Kohta starttaa mun viimenen viikko täällä ja sitten lähden kohti mun lopullista päämäärää Granadaa. Oon nähny Madridin niin turistin kuin paikallisen silmin. Pidän tästä kaupungista hyvin paljon, mutta täytyy kyllä myöntää että odotan hyvin innolla pääsyä vähän pienemmän kokoiseen kaupunkiin. Täällä on varsinkin aamuisin niin ruuhkasta, että kyllä huomaa kyseessä olevan suurkaupunki. On myös ollut piristävää kun uudet tuttavat ovat kysyneet mihin menen tämän jälkeen ja kun vastaan Granada, kaikki huudahtavat kuinka kaunis kaupunki se on ja tulen pitämään alueesta. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

- Annika