Lähtö lähenee, tunnelmat tiivistyy

Enää en laske päiviä lähtööni vaan tunteja. Niin lähellä lähtö on vaikka se tuntuukin epäuskoiselta. Ikuiselta tuntuvat valmistelut ja odottaminen on viimeinkin päättynyt ja nyt enää jäljellä on lähtö vaihtovuoteeni. Välillä kysyn itseltäni: ”Miten aika voi mennä näin nopeasti?”. Vastahan minä mietin vaihtoon lähtöä ja nyt minulla on laukut pakattuna tulevaa vuotta varten.

Olen nauttinut tästä kesästä täysillä, viettäen aikani ystävien ja perheeni kanssa, tehden paljon hauskoja asioita ja samalla myös valmistautuen henkisesti koko ajan lähtööni. Silti nyt lähdön hetkinä, minulla on sellainen fiilis, että en ole valmis. Olisiko minun sittenkin tehdä asioita eri tavalla tai nähdä enemmän ystäviä ja tehdä enemmän hauskoja juttuja? Tosiasia on se, että se on vain lähtöjännitystä. Minä olen valmis lähtemään. Tiedän sen, sillä olen valmistautunut tulevaan vuoteen tajuamattani paljon kauemmin kuin pelkästään tämän kesän. Uskon, että kaikilla tai useimmilla vaihtareilla on samat aatokset jossain vaiheessa.

Olen sanonut lähes jokaiselle läheiselleni ja ystävälleni jo heipat seuraavaksi kymmeneksi kuukaudeksi. Ihanat ystäväni järjestivät minulle läksiäiset ystäväporukalla. Saimme nauttia toistemme seurasta ja muistellen hauskoja ja ihania yhteisiä hetkiämme. Sain myös lahjaksi Fazerin suklaata ja ruisleipää mukaani pahimman ikävän iskiessä poissa ollessani. Paras ja herttaisin lahja oli ehdottomasti kirjekirja. Sinne ystäväni olivat kirjoittaneet kirjeitä, mitkä sain avata vasta tietyissä tilanteissa kuten, kun tarvitsen rohkaisua, motivaatiota tai tsemppipuhetta vaihtovuodellani. Tällaisina hetkinä tajuan olla todella kiitollinen ystävilleni, sillä he ovat niin tärkeitä minulle. Välillä se saattaa tuntua päivän selvältä, että he kuuluvat elämääni, että unohtaa olla vain kiitollinen heidän seurastaan.

Suvulle ja ystäväperheille järjestimme omat pikku kekkerit, missä tunnelma oli mitä parhain. Oli ihana suunnitella suomalaisia ruokia juhlia varten, sillä mistä tietää milloin saan niitä seuraavan kerran? Saimme syödä karjalanpiirakoita munavoilla, lohimousseruisnappeja, poropiirakkaa, hirvilihapullia perunasalaatilla, mustikkapiirakkaa ja paljon muita ihania suomalaisia herkkuja. Olihan Espanjakin jotenkin liitettävä juhliin joten saimme kuunnella latinalaista musiikkia koko illan ajan. Onhan se haikeaa jättää läheiset kymmeneksi kuukaudeksi, mutta tiedän, että he ovat täällä koti Suomessa odottamassa, kunnes palaan jälleen kotimaahani.

Läksiäisteni ansiosta koen, että olen saanut sanotuksi hyvästit virallisesti ja kunnolla läheisimmilleni. Olen saanut myös valtavasti vinkkejä tulevaa vuottani varten. Arvostan niitä ja olen keräännyt joka ikisen takataskuuni tulevia tilanteita varten. Tietenkin tulen kokemaan paljon tilanteita missä mitkään neuvoit eivät auta vaan ne pitää selviytyä omin päin, mutta kyllä minulla on pari ässää hihassa. Olen haastatellut monia jo olleita vaihtareita ja pyytänyt viimeisiä vinkkejä jotka ovat usein olleet:

  • Pidä mielesi avoimena
  • Ole rohkea, äläkä arastele puhua vierasta kieltä
  • Vaihtovuoteen kuuluu ylä- ja alamäet
  • Nauti ja pidä elämäsi vuosi!