Tilannepäivitys nro.1Monet ovat kysyneet mitä olen päätynyt tekemään täällä. Olenko aloittanut jonkun uuden harrastuksen. Entä mites koulussa menee ja onko kavereita löytynyt. Kysymyksiä on paljon ja tekstin kirjoittaminen on tietenkin helpoin ratkaisu. Nämä aatokset tässä kirjoituksessa on ensimmäiseltä kuukaudelta. Haluan kertoa ja kirjoittaa samalla muistiin, miten kotiutumiseni eteni ja niinpäinpois.

Aloitetaanpa kotoa. Ja kyllä kutsun asuntoa jossa asun kodikseni, sillä siltä se todellakin tuntuu. Ei se tietenkään OMAA kotia voita, mutta mikään ei sitä voi voittaa, niin mitäs sille voi tehdä. Missä tunnen itseni kodikkaimmaksi on ehdottomasti omassa huoneessani. Se on oikeasti jätetty puhtaasti minuun tilakseni, mistä olen todella kiitollinen. Pidän muutenkin huoneestani ja olen päässyt persoonallistamaan sitä omilla kuvilla ja muistoilla kotoa ja täältä. Toinen paikka joka lämmittää sydäntäni on asunnon terassilla oleva sauna ja kaiken kukkuraksi, se on oikeasti todella hyvä ja pehmeälöylyinen sauna! Alussa tietenkin, olin vähä varpaisillani. Esimerkiksi aamuisin juoksin herätyskellolle hädissäni, ettei vaan joku toinen perheenjäsen herää herätykseen. Suljin oven, kun vietin siestaa, ettei kukaan näe minua nukkumassa, vaikka olin tästä perheelleni kertonut. Tein koulutehtäviä aina omassa huoneessani, enkä halunnut tutkia paikkoja muiden ollessa kotoa

Perheeni kanssa kaikki on mennyt ideaalisesti. Meille kerrottiin Exploriuksen kokouksissa, miten erilaisia perheitä on ja annettiin esimerkkejä parhaimmista ja pahimmista kokemuksista. Minun onnekseni, host-perheeni on ehdottomasti ensimmäinen vaihtoehto. Molemmat host-siskoni, ovat innoissaan minusta ja haluavat ottaa minut jokaiseen asiaan mukaan, kuten lautapeleihin, kertoa muistoja ja selittää ylinopeasti heidän koulupäivistään ja luokkadraamoistaan. Minusta tämä on ihanaa ja saan asettautua kunnolla isosiskon rooliin. Host-äidin kanssa minulla on klikannut todella hyvin ja hän on auttanut minua hurjasti, koulun, harrastusten ja kaiken mahdollisen kanssa. Jos jossain on jotain parannettavaa, niin host-isäni kanssa olevasta yhteydestä. Me juttelemme arkipäiväisiä asioita ja historiasta (koska hän rakastaa historiasta ja varsinkin siitä puhumisesta), mutta olen aina vähän varuillani hänen seurassaan. Hän on selvästi ankarampi vanhempi ja haluan näyttää vain hyvää etiketti tyylistä käytöstä hänen kanssaan. Mutta tietenkin, koska asumme saman katon alla, tunnelmat muuttuvat paremmiksi ja paljon tutummiksi ajan kanssa. Kyllä vitsikin lentää joka ikisen seurassa ja nautin perheen yhteisestä ajasta, sillä tunnen itseni olevan silloin aina hiukan enemmän ’osa perhettä’.

Koulu. Se ihana paikka, minne menen joka arkipäivä. Minä pidän todella paljon luokastani ja onneksi olen saanut ystäviä sieltä. Muuten koulu tuntuisi varmastikin 100 kertaa raskaammalta, sillä oppitunneissa en saa kauhean paljoa irti. On kyllä palkitsevaa huomata kehityksen merkkejä ymmärtäessäni enemmän, mutta motivaationi alkaa vähentyä pikku hiljaa, sillä prosessi kokonaan ymmärtämiseen on pitkä. Opettajat tietävät, että olen vasta-alkaja kielen kanssa, joten onneksi he eivät kysele liikaa minulta. Vaikka opin kieltä joka päivä, se ei silti tarkoita, että ymmärrän, mitä oppitunneilla käsitellään. (Tämä on yksi suurimmista harhaluuloista mitä, minulta kysytään/luullaan, sillä kielen opiskelu on paljon pidempi projekti kuin yhden kuukauden verran.)

Vapaa-aikani käytän minusta todella hyvin ja nautin tekemistäni asioista. Harrastan kerran viikossa orkesteria, (mitä rakastan ja ihannoin) ja kerran viikossaparisoittoa. Urheilen myös kaksi kertaa viikossa pelaten padelia, tanssin kerran viikossa kahden luokkalaiseni ja heidän ryhmän kanssa ja lenkkeilen itsenäisesti, sillä Espanjan keli sallii lenkkeilyn ulkona vielä pitkällä syksylläkin. Olen siis aloittanut padelin, mistä pidän koko ajan enemmän ja enemmän. Padel lajina on kuin tennistä, mutta pelaajia on neljä kahden sijasta, maila on puusta tehty ja peliä pelataan boksissa, joten seiniä voi käyttää hyödyksi pelatessa. En ole ihan varma itsekkään säännöistä, sillä ne on kerrottu minulle aina espanjaksi (claro=tietysti), joten seuraan muiden esimerkkiä leuka pystyssä-tyylillä! Viikonloppuisin käytän aikaani uusien ystävien kanssa katsoen elokuvaa tai tehden päiväreissun Madridiin, teemme paljon eri asioita, mutta yksi asia joka on aina sama, on, että meillä on hauskaa. Joka perjantai käyn tanssissa minkä jälkeen shoppailemme tai käymme syömässä yhdessä illalla. (Perjantaisin kaverukset yleensä viettävät iltaa syöden yhdessä)

Kaiken kaikkiaan sanoisin ehdottomasti aikani menneen hyvin ja että olen päässyt nauttimaan niin monista uusista hetkistä. On toden totta, että aina muistaa heittäytyä hetkeen ja ottaa kaikki irti. Olen todellakin oppinut sen täällä kiven kovaa! Lyhyt, mutta ytimekäs lausunta kuvaa tätä hyvin: YOLO = You Only Live Once

Besos, Aliisa <3