Amigos, amigos

Vaihto-oppilas ja kaverit puistossa

Ensimmäisten kaverien saaminen vaihto-oppilaana

Yksi asia mikä minua huoletti vaihtovuoden alussa oli miten tulisin saamaan ystäviä. Minähän tulin espanjaan, enkä osannut edes sanoa yhtä kokonaista lausetta. Miten voisin osallistua keskusteluihin ja saada aikaan oikeita ystäviä, kehen voisin luottaa ja joiden kanssa voisin jutella kaikesta. Elikkä miten tulisin saamaan ystäviä, en pelkästään kavereita.

Ihmiset ovat todella kiinnostuneita sinusta ja tarinastasi, miksi olet tässä uudessa maassa ja näin pääset helposti tutustumaan moniin. Tietenkin jos kielimuuri on suuri, niin se saattaa olla vaikeampaa, mutta jos olet positiivinen, avoin ja oikeasti yrität, kaikki tulevat näkemään sen ja he tulevat auttamaan sinua. Minä sain heti alussa kaveriporukan luokastani joka oli jo valmis tyttöporukka mihin minä liityin. He olivat olleet kaveruksia jo kauan aikaa ja heillä oli niin sanottuja ”inside-juttuja” ja tietenkin se sai aikaan vähän erilaisuuden tunnetta (kaiken jo muun lisäksi). Minulla silti oli todella hauskaa heidän kanssaan ja heidän kanssaan opin paljon espanjaa ja espanjalaisia tapoja ja se sai aikaan todella positiivisen alun.

Nähtävyyksiä

Kahdeksan kuukautta myöhemmin

Nyt yli kahdeksan kuukautta myöhemmin osaan jo puhua espanjaa ja saan ystäviä sata kertaa nopeammin. Ihmiset vieläkin kiinnostuivat kun näkevät, että en ole paikallinen ja nyt pystyn vastaamaan kysymyksiin ja kertomaan tarinaani. Mutta se tyttöporukka mistä puhuin alussa on vieläkin kavereitani, mutta en vietä heidän kassaan aikaa koulun ulkopuolella. Olen ollut niin monessa kaveriporukassa ja kaikki ovat olleet erilaisia. Loppua kohden olen ollut samassa porukassa kauemman aikaa, mutta kun tutustun niin moniin ihmisiin toisten kavereiden kautta ympäristö muuttuu kuten kaveritkin. Olen tutustunut niin moniin erilaisiin henkilöihin ja se on avannut silmiäni entistä enemmän. Olen kokeillut erilaisia asioita jokaisen ryhmän kanssa ja olen päässyt näkemään paljon.

Vaihto-oppilaat linnan edessä

Toiset vaihto-oppilaat kavereina

Toiset vaihto-oppilaat ovat todella hyviä henkisiä apuja sillä he ymmärtävät mitä olet kokemassa. Pystyt puhumaan heidän kanssaan kokemuksista ja nauraa tai itkeä yhdessä uuden maan erilaisuuksiin ja haasteisiin. Voitte viettää aikaa yhdessä alussa, kun kaveriporukat eivät ole vielä kunnolla selvinneet ja sinulla ei ole seuraa esim. shoppailemaan. Samalla tulet todennäköisesti tutustumaan uuteen kulttuuriin ja ihmiseen toisesta maasta kuin sinä. Tänä vuonna olen tutustunut australialaisiin, brasilaisiin, norjalaisiin, saksalaisiin, ruotsalaisiin ja lista jatkuu. On niin mielenkiintoista oppia faktoja Espanjasta (missä olen vaihto-oppilaana), muta sen lisäksi saan ekstrana oppia niin paljon maista ympäri maailmaa.

Vaohto-oppilaan kaverit

Yhteydenpito vaihtovuoden jälkeen 

Olen saanut ystäviä joiden kanssa toivon pitäväni yhteyttä koko elämäni ajan. Tiedän jo nyt, että haluan palata Espanjaan tapaamaan ystäviäni täällä. Toisten vaihto-oppilaiden kanssa suunnitteemme tulemaan käymään toistemme maissa, mutta oikeasti toivon sen tapahtuvan, joku päivä se tulee olemaan mahdollista. Minun ainoa neuvo on olla huolimatta. Mitä turhaan huolehtia, kunhan olet avoin ja valmis kokeilemaan uusia asioita, niin muut haluavat viettää sinun kanssasi aikaa. Näin pääset kokeilemaan uusia asioita, mitä et olisi ikänä osannut edes aavistaa.