Ennen vaihtovuottani


Valmistautuminen

Vaihtovuoteen valmistautuminen alkoi jo monia monia kuukausia ennen itse vaihtovuoden alkua, joka ei ole siis vielä varsinaisesti alkanutkaan. Ja vaihtovuodesta unelmoiminen alkoi jo vuosia sitten. Ensimmäiseksi piti tehdä päätös lähteäkö vaihtoon vai ei? Seuraavaksi piti valita itseä kiinnostava ja muutenkin sopiva kohdemaa. Itselleni Espanja tuntui kaikkein parhaimmalta vaihtoehdolta, koska halusin lämpimään maahan, jossa puhutaan espanjaa ja halusin tutustua espanjalaiseen kulttuuriin. Ja siitä kaikki sitten lähti rullaamaan.

Hakupaketin täyttö

Isoin projekti oli täyttää hakupaketti, joka on tärkeä osa sopivan isäntäperheen löytämistä. Hakupakettiin tulee kaikenlaisia erilaisia kirjeitä ja tärkeitä faktatietoja itsestään. Itse aloitin hakupaketin täyttämisen liian myöhässä joten jouduin sitä kiireessä täyttämään. Kannattaa siis aloittaa hakupaketin täyttö ajoissa, jotta voi rauhassa sitä täytellä jolloin se on paljon mukavampi kokemus.

Koulutustilaisuudet

Pitkin talvea kävin erilaisissa koulutustilaisuuksissa, jotka antoivat lisää informaatiota ja intoa tulevaan vaihtovuoteeni. Isoin koulutustilaisuus järjestettiin Helsingissä johon kokoontuivat kaikki tulevat vaihtarit. Se oli koko päivän kestävä tilaisuus, jossa käytiin kaikki vaihtovuoteen liittyvät seikat läpi. Iso positiivinen asia päivässä oli se, että siellä saimme verkostoitua vaihtareiden kesken. Esimerkiksi me Espanjaan lähtevät tutustuimme siellä ja vaihdettiin yhteystiedot, jotta voimme yhdessä pohtia kaikille ajankohtaisia asioita.

Isäntäperheeni

Kun sain isäntäperhetietoni olin niiiiin innoissani. Heti ensimmäiseksi aloin tutkimaan heidän kirjoittamia kirjeitä, hakupaketin tietoja ja katsoin kuvat heistä. Kuvat nähtyäni oli helpompi ymmärtää hieman millaisessa perheessä tulen asumaan useita kuukausia, vajaan vuoden. Kirjeiden kanssa vietin enemmän aikaa, koska ne oli tietenkin espanjaksi ja en ole vielä taitava espanjan kielessä. Isäntäperheeseeni kuuluu siis äiti, isi, 17-vuotias poika ja 18-vuotias poika. Heidän lisäksi perheeseen tulee lisäkseni italialainen vaihtari, joka on myös 17-vuotias.

Sijoitustietoni

Isäntäperhetietojen mukana tuli sijoitustiedot eli paikka missä isäntäperheeni asustaa. He asuvat Etelä-Espanjassa Granadan lähellä sijaitsevassa Alfacarin kylässä. Paikka ei ole mulle entuudestaan tuttu, mutta monet joille kerroin siitä, tiesivät paikan ja sanoivat että se on kaunis ja vuoristoinen kylä. Katsoin myös kuvia siitä ja olin samaa mieltä, Alfacar ja Granada näytti molemmat ihanilta paikoilta.

Kesänvietto Suomessa

Ennen lähtöä ajattelin vielä nauttia Suomen kesästä, ja asioista mitä ei Espanjassa ole. Haluan myös viettää mahdollisimman paljon aikaa perheeni ja kavereiden kanssa Suomessa ennen kuin poistun Suomesta muutamiksi kuukausiksi Espanjan lämpöön. Suomessa olen tämän kesän aikana tehnyt kaikenlaisia erilaisia juttuja kavereiden, perheen ja tuttujen kanssa. Olen tehnyt paljon reissuja Suomen pääkaupunkiin Helsinkiin ja nauttinut myös omasta kotikaupungistani Lahdesta. Suomest