Ensimmäiset viikot Espanjassa


Soft landing camp

Tiistai aamuna 5.9.2017 reilun 9kk reissu alkoi ja ensimmäinen matka oli Oslon kautta kohti Barcelonaa. Barcelonassa vietin 4 päivää muiden vaihtareiden kanssa. Porukassa oli esimerkiksi norjalaisia, italialaisia, tanskalaisia ja meitä suomalaisia. Muutaman päivän aikana kerkesimme tekemään paljon asioita. Kävimme ihailemassa nähtävyyksiä, kävimme rannalla, vierailimme Barcelona Camp Nou stadionilla ja söimme erilaisia ruokia. Pääsimme kiertämään Sagrada Familia kirkkoa. Viimeisenä päivänä kävimme myös suuressa huvipuistossa Port Aventurassa, joka oli huikea.

Ensimmäisten päivien fiilikset

Ensimmäiset päivät kuluivat ikävän merkeissä, joka on varmasti melko normaalia. Onneksi Barcelonan soft landing campin aikana ikävää ei kerennyt koko ajan miettiä, koska tekemistä oli aikaisesta aamusta myöhäiseen iltaan. Barcelonaan saavuttua aloin vasta ymmärtämään, että tässä maassa vietän tulevat reilu 9kk. Siitä ajatuksesta tuli pienoinen shokki, mutta siitä selvittiin muutamien päivien kuluessa. Puhuin myös muiden vaihtareiden kanssa, joka varmasti auttoi asiaa. Perheeseen saapumisen jälkeen ikävä alkoi pikkuhiljaa helpottaa ja tekemistä riitti täälläkin, vaikka meillä oli koulun alkuun yli viikko.

Perheeseen saapuminen

Yhdessä italialaisen vaihtarin kanssa, joka on myös host siskoni, näimme host vanhempamme lentokentällä Granadassa. He tulivat meitä vastaan, vaikka oli aikainen aamu. Tavattuamme heidät matkasimme yhdessä kotiimme Alfacariin, jossa odotti kaksi host veljeämme. Host veljemme ovat suurinpiirtein saman ikäisiä kuin me, joka on positiivinen asia. Ensivaikutelma isäntäperheestämme oli todella positiivinen ja se ei ole vieläkään muuttunut. Perhe oli miettinyt ja laittanut kaiken valmiiksi meitä varten. He olivat myös keksineet paljon ohjelmaa meille, jotta ei tulisi tylsää ennen koulun alkua.

Ensimmäinen viikko uudessa kodissa ja perheessä

Ensimmäinen viikko oli vielä lomaa ennen kuin koulu alkoi. Sillä viikolla tein paljon kaikkea isäntäperheeni kanssa. Tutustuimme Granadaan ja Alfacariin. Opettelimme myös kulkemaan busseilla ja teimme kaikkia perusjuttuja tulevaisuuden varalle. Urheilimme host äitini kanssa yhdessä paljon lomaviikolla, koska se oli meille yhteinen intohimo. Kuvassakin olimme kävelemässä vuorilla 17km. On hyvä, että on tekemistä ennen koulua ettei tylsisty ja ala ikävöimään läheisiä omasta kotimaataan. Koulun alettua ei tarvitse olla niin paljon tekemistä, koska päivät menevät koulussa ja kun koulusta saa kavereita niin usein viikonloput vietetään heidän kanssaan.

Koulun alettua

Kun koulu alkoi, pikkuhiljaa ympärillä alkoi olemaan kavereita ja uusia tuttavuuksia. Yllättävän monet tulevat juttelemaan ja ovat kiinnostuneita meistä ulkomaalaisista. Espanjassa melkein kaikki ovat sosiaalisia ja haluavat tarjota apuaan. Oman kokemukseni mukaan espanjalaisessa kulttuurissa pystyy helposti saamaan kavereita ja tuttuja kunhan myös itse on sosiaalinen ja avoin uusille asioille. Itseäni hieman mietitytti, että kuinka saan kavereita kun espanjan kieleni on vielä melko heikko. Pelko oli turha, koska osa kavereistani osaa englantia ja voin käyttää sitä alussa hyödykseni ja vain espanjaa osaavien kanssa eleet täydentävät puhetta.

-Lilli