Uusi kotikaupunkiniSuurehko kaupunki ja pienehkö kylä

Asun Granadan pohjoisosassa sijaitsevassa Alfacarin kylässä, jossa on noin 5500 ihmistä. Granadan kaupungissa sen sijaan on noin 250 000 asukasta. Mutta jos puhutaan Granadan metropolialueesta, täällä on asukkaita noin 500 000. Minun mittakaavassani kaupunki on siis melko iso ja kyläkään ei ole pienimmästä päästä.

Granada, opiskelijakaupunki

Granadan keskustassa ollessa huomaa, että on kyse suuremmasta kaupungista kuin mihin itse olen tottunut. Koko ajan joudun väistelemään ihmisiä varsinkin viikonloppuiltaisin ja törmäyksiltä ei voi välttyä. Lahdessa olen itse tottunut kulkemaan omassa rauhassa varomatta ketään. Täällä asuu paljon nuoria opiskeluikäisiä ihmisiä, kutsutaanhan Granadaa opiskelijakaupungiksi. Täällä on siis paljon yliopistoja ja muita opiskelupaikkoja.

Alfacar, vuoristokylä

Kylä jossa vietän suuren osan ajastani, on kaunis kylä, joka sijaitsee vuoren juurella. Tässä kylässä on melko paljon asukkaita mielestäni kyläksi, mutta silti monet tuntevat toisensa ja usein törmään samoihin kasvoihin päivittäin bussipysäkillä, lenkkipoluilla tai kaupassa. Host-äitini tuntee kylästä suurimman osan ja aina jos sanon meneväni ulos jonkun Alfacarilaisen kanssa host-äitini tuntee hänet ja kertoo minulle enemmän hänestä. Se on oikeastaan ihan hyvä juttu, mutta välillä tämän kylän piirit tuntuvat todella pieniltä! Mutta yksi asia mitä rakastan tässä kylässä, on lenkkimaastot vuorilla, joissa on huikeat maisemat.

Välimatkat

Alfacarista Granadaan on noin 7 km ja kuljen sen aina bussilla tai autolla. Matka ei ole pitkä, mutta busseja kulkee noin tunnin välein (sunnuntaisin neljä kertaa päivässä) ja itse olen tottunut tiheämpään bussiliikenteeseen, joten joskus se unohtuu, kun mietin aikataulujani. Yleensä kuljen tätä väliä, kun käyn koulussa Granadassa ja viikonloppuisin jos menen Granadaan kavereiden kanssa. Mielestäni matka on juuri sopiva, koska tykkään asua rauhallisessa kylässä, mutta kuitenkin lähellä kaupunkia.

Aktiviteetit

Täällä Alfacarissa on muutama ravintola ja kahviloita, mutta niitä on siis vähän. Useimmiten jos olen kavereideni kanssa, menen Granadan keskustaan, mutta välillä vietän aikaa myös Alfacarissa. Granadassa on todella paljon enemmän kahviloita, ravintoloita, tapas-baareja ja paikkoja jossa voi viettää aikaa. Granadassa voi myös shoppailla ja kauppoja löytyy joka lähtöön. Granadassa on myös enemmän tapahtumia ja muuta menoa.

Arkeni Alfacarissa, Granadassa ja Albolotessa

Kouluun lähden arkisin 7.20 bussilla ja koulu alkaa Granadassa 8.15. Koulussa olen kuusi tuntia ja lisäksi meillä on puolen tunnin ruokatauko jolloin kaikki syö ulkona omia eväitä, koulun kahvilasta tai lähikaupasta/kahvilasta ostettuja eväitä. Koulu loppuu 14.45 ja sen jälkeen menen bussilla kotiin Alfacariin johon saavun noin 15.30. Kotona syömme heti isomman lounaan kaikki yhdessä ja keskustelemme asioista. Esimerkiksi hetki sitten perheelläni oli kiivaita keskusteluja liittyen Catalonian itsenäistymistilanteeseen. Lounaan jälkeen kaikki tekee omia asioitaan kuten läksyjä, mutta minä en yleensä opiskele normaaleita aineita, pelkästään espanjaa, koska en ymmärrä niistä paljoakaan. Yleensä käyn lenkillä tai futistreeneissä Albolotessa, joka on kylä tässä lähellä. Ja illalla treenien tai urheilun jälkeen käyn suihkussa ja syön illallista, silloin kun haluan. Siitä sitten suuntaan yleensä nukkumaan, koska aamulla on taas aikainen herätys. Viikonlopun ohjelma riippuu aina viikonlopusta. Yleensä olen kavereiden kanssa, urheilen ja joskus teemme jotain perheen tai host-äidin kanssa.

-Lilli