Ensimmäinen kuukausi Espanjassa


Soft Landing Camp

On mennyt jo reilu kuukausi siitä kun tulin tänne ja aika on mennyt tosi nopeesti! Vuosi alkoi Barcelonan Soft Landing Campilla, jossa majoituttiin hostellissa. Olin joka ilta niin väsynyt, koska päivät oli täynnä ohjelmaa. Oli kyllä tosi kivaa tavata kaikki ketkä on samassa tilanteessa ja kuulla viime hetken vinkkejä vuotta varten. Viiden päivän aikana uitiin meressä, käytiin kiertoajelulla, Park Güellissä, Sagrada Familiassa, Camp Noulla ja syömässä paellaa. Mun lempipäivä oli ehdottomasti päivä Port Aventura-huvipuistossa, joka oli kyllä ihan älyttömän hieno ja ehdottomasti paras huvipuisto jossa oon käynyt! Viimeisenä päivänä lähdettiin junalla kohti lopullista kohdetta eli mun tapauksessa Madridia. Junamatka meni tosi jännittyneissä tunnelmissa. Osa jäi matkan varrella Valenciaan, josta me loput 6 jatkettiin matkaa Madridiin. Oli tosi kiva tavata muita vaihtareita, ja Madridin alueen aluekoordinaattori, joka on aivan ihana. Ei voisi ihanampaa olla.

Heti kun saavuin isäntäperheeseen, lähdettiin lyhyen ajomatkan päähän pienempään kylään viikonlopuksi, jossa perheellä on talo. Kylä on tosi kaunis, ja just nyt siellä oli feria ja paljon konsertteja. Kylässä on myös paljon lisää sukulaisia, ja ehdin olla jo yhden synttäreillä. Paljon hyvää ruokaa ja yhdessäoloa. Naurua ja ääntä ei kyllä puuttunut!Koulu

Jännitin koulun alkua ihan älyttömästi, mutta ihan hyvin se on lähteny käyntiin. Oon taideluokalla, josta en aiemmin tiennyt mutta se on ihan kivaa. Vaikka en ookkaan mikään kauheeni hyvä taideaineissa, on se silti parempi kuin matematiikka ja muut vastaavat joista en tajua yhtään mitään. Kirjojen kanssa mulla oli vähän ongelmia, mutta nyt mä oon löytänyt nekin. Luokkakaverit on tosi kivoja ja opettajat tosi mukavia! Kielen kanssa on edelleen paljon vaikeuksia, koska tunneilla käytetään paljon vaikeita sanoja ja opettajat puhuu niin nopeesti, mutta ne on onneksi ymmärtäväisiä ja kärsivällisiä ja tajuaa että oon vaihto-oppilas enkä ymmärrä vielä kovin hyvin. Koulupäivät menee myös tosi nopeesti. Johtuu varmaan siitä, että luokissa ei oo kelloa mistä koko ajan kytätä milloin tunti loppuu.

Madrid

Lämpötila on ollut sellanen 25-30 astetta joka päivä, ja muuten rakastan lämmintä mutta luokissa ei ole ilmastointia ja varsinkin liikuntatunnit tollasessa helteessä on aivan kauheeta tuskaa. Mutta tohonkin on tottunut aika nopeesti, enkä kyllä valita, koska rakastan lämpöä.
Madrid on yhtä kaunis kuin muistinkin ja rakastun tähän kaupunkiin joka päivä vaan enemmän. Tuntuu tosi kotoisalta, vaikka onkin niin iso kaupunki.

-Tiina