Koti-ikävä

Madridissa turistina

Moikka! Mä oon viime aikoina kärsinyt koti-ikävästä, joten ajattelin tällä kertaa kirjoittaa siitä, sekä siitä miten sen yli pääsee.

Sanotaan, että pahin koti-ikävä iskee yleensä jouluna, mutta mulla sitä ei kuitenkaan sillon ollut oikeestaan ollenkaan. En oo edes mitenkään jouluihminen niin en kokenut, että menetän paljon kun vietän joulun täällä. Itsenäisyyspäivänä aloin katsella kuvia Suomesta ja muutenkin oli vähän haikee olo. Muuten en oo ikävöinyt kotiin oikeestaan ollenkaan, päinvastoin. Ehkä enemmän sellasia pieniä asioita esim. jotain ruokaa tai tekee mieli olla jossain tietyssä paikassa. Luulin, että koska mulla meni niin monta kuukautta ilman koti-ikävää, säästyn siltä.

Näköalaa Madridissa

Pahin koti-ikävä tähän mennessä iski helmikuun puolessa välissä ihan yhtäkkiä, kun tajusin, että kaverit tanssii Wanhat. Ihan yhtä tuskaa katsoa kaikkia kuvia ja videoita eri someista ja nähdä kaverit ihanissa mekoissa tanssimassa. Mietin vaan, että olisimpa tuolla myös. Voihan ne Wanhat tanssia ensi vuonnakin, mutta ei se ole sama asia kuin tanssia ne kavereiden kanssa. Jonain hetkenä aloin jopa kyseenalaistaa koko lähtöä tänne. Hetkeen ei tehnyt mieli nähdä espanjalaisia kavereita. Tuntui, että vaan ärsyttää koko Espanja ja se että täytyy puhua sitä kieltä, eikä voi puhua suomea. Olisin halunnut olla pakkasessa ja lumessa, tosi outoa koska yleensä vihaan niitä. Kuulostaa tosi rajulta, mutta näin mä tunsin jonkun aikaa. Tuntui myös tosi oudolta, en ollut ajatellut että reagoisin noihin Wanhojen tansseihin niin vahvasti.

Vinkit

Suosittelen välttämään kaikkia eri someja just esim. Wanhojen aikaan. Kuulostaa tosi vaikeelta, tiedän, tässä mä en onnistunut. Ja just ehkä muutenkin välttää olemasta liikaa yhteydessä Suomeen. Kannattaa keksiä mahdollisimman paljon tekemistä ja pitää itsensä kiireisenä, että ei jää vaan kotiin yksin miettimään. Kun koti-ikävä iskee, alkaa helposti olemaan enemmän yhteydessä kavereihin ja perheeseen, luonnnollisesti, mutta kannattaa vaan yrittää keskittyä elämään vaihtomaassa, ja nauttimaan siitä, koska se ei kestä kauaa.

Joillakin auttaa myös päiväkirjan kirjoittaminen, mä ite teen tätä, että saan kirjoitettua ajatuksia ylös ja sitä on sit kiva lukea myöhemmin.

Kaverin kanssa Madridissa