7 pakkausvinkkiäMoikka! Tällä kertaa ajattelin kertoa hieman pakkausvinkkejä, joita oon itse yrittänyt tällä kertaa noudattaa, sillä oon tosi huono pakkaaja.

1. Tee pakkaussunnitelma
Aloitin pakkaamisen suunnittelemisen jo aikoja sitten, ja kirjoitin listaa mieleen tulevista asioista jotka täytyy muistaa ottaa mukaan. Pakkaus kannattaa aloittaa ajoissa, eikä jättää viime tippaan. Kannattaa ottaa huomioon kohdemaan sää ja pakata sen mukaan. Kuulostaa itsestäänselvyydeltä, mutta esim. Espanjaan en pakkaa niitä painavimpia talvikenkiä ja paksuinta talvitakkia. Tarvittaessa Suomesta voi kyllä lähettää jos jotain tärkeää jäi kotiin. 

2. Painorajoitukset
Tarkasta lentoyhtiön painorajoitukset ja pysy niissä. Matkalaukun ylipaino voi tulla kalliiksi. Myös käsimatkatavaroiden sallittu koko saattaa vaihdella lentoyhtiöiden välillä joten siitäkin kannattaa ottaa selvää ennen pakkaamisen aloitusta. 

3. Vain lempivaatteet
Pakkaa mukaan vaan lempivaatteesi, joita käytät Suomessakin eniten. Niitä tulet käyttämään todennäköisesti eniten myös vuoden aikana. Itse ajattelen, että jos en muista millon viimeksi oon käyttänyt jotain vaatetta, se ei todellakaan lähde mukaan. Vaatteiden kannattaa myös olla yhteensopivia. Todennäköisesti kohdemaassa tulee shoppailtua paljon uusia vaatteita, joten senkään takia matkalaukkua ei kannata täyttää turhilla vaatteilla.
  4. Tilansäästö
Vaatteet kannattaa rullata viikkaamisen sijaan, joka säästää yllättävän paljon tilaa. Kenkien sisään mahtuu hyvin tavaraa, ja esim. sukat on hyvä laittaa kenkien sisään. Vaatteiden tai vaikka pyyhkeen sisään on kätevä kääriä särkyvät tavarat kuten hajuvesi tai tuliaiset, jos ne menevät herkästi rikki. Suuret shampoopullot ja rasvapurkit kannattaa jättää kotiin ja ostaa ne vasta paikan päältä. 

5. Käsimatkatavarat

Pakkaa käsimatkatavaroihin vähintään yhdet vaihtovaatteet ja alusvaatteet yms. Jos matkalaukku sattuu katoamaan matkan varrella, ei tarvitse olla samoissa vaatteissa liian kauaa. Myös lääkkeet, laturit, kuulokkeet yms. kannattaa laittaa omiin pieniin pussukoihin, jotta ne löytää helposti ja johdot ei mene solmuun. Käsimatkatavaroihin on hyvä pakata myös kaikki tärkeät paperit. 

6. Matkalaukun tunnistus
Laita matkalaukun ympärille tunnistettava nauha tai värikäs osoitelappu, jotta tunnistat matkalaukkusi helpommin muiden joukosta matkatavarahihnalla. Myös matkalaukun sisälle voi laittaa lapun, jossa on osoitetiedot, jos osoitelappu sattuu irtoamaan matkalaukun ulkopuolelta. Ota myös kuva matkalaukusta ulkopuolelta ja sisäpuolelta, joka helpottaa katoamistilanteessa. 

7. Varaudu
Vaikka kohde olisikin lämmin, kannattaa mukaan pakata villasukat ja muuta lämmintäkin vaatetta. Koskaan ei voi tietää, ja esim. lentokoneessa on hyvä olla huppari tai villasukat varalta mukana.Toivottavasti vinkeistä oli hyötyä!

Läksiäiset

Lähtöön on enää hetki aikaa. Tuntuu ihan hullulta, että ensin laskin kuukausia, sitten viikkoja, päiviä, ja nyt enää tunteja. Jännittää tosi paljon, vaikka oikeestaan en edes tajua että oon lähdössä. Ehkä sen tajuaa vasta kentällä kun näkee muut vaihtarit. Meitä on ihan huippuporukka lähdössä Espanjaan, josta oon tosi innoissani! Viikonloppuna pidin läksiäiset, joissa näin kavereita viimeistä kertaa ennen lähtöä ja oli kyllä tosi hauskaa. 

-Tiina