Uusi kotikaupunkini: Madrid

Espanjalainen kerrostalo

Vaihto-oppilaana Espanjan suurimmassa kaupungissa

Vietän mun vaihto-oppilasvuoden täällä Espanjan suurimmassa kaupungissa, eli Madridissa. Madridhan sijaitsee ihan suunnilleen keskellä Espanjaa. Madrid on tosi iso kaupunki, niinku voi kuvitellakin pääkaupungista. Mun mielestä kuitenkin suurkaupungiksi tosi kodikas, ja tunsin olevani kotona jo heti alussa. Muistan kuinka aluksi olin ihan hukassa, mutta nopeasti oppi kulkemaan ja muistamaan kadut ulkoa eikä karttaa enää tarvinnut. Tuntuu niin hyvältä kun oppii kulkemaan itsekseen ja muistaa metrolinjat ja bussinumerot ulkoa. Täällä löytyy aina jotain tekemistä, ja ihan vaan ajankuluksi kiertelykin on ihanaa koska Madrid on niin kaunis. Mä itse asiassa toivoin juuri Madridiin pääsyä, enkä ole kertaakaan sitä katunut. Oon ihan rakastunut tähän kaupunkiin. Joka päivä löytää jotain uutta, eikä ikinä oo tylsää. Mä oon esimerkiksi ihan rakastunut kauniisiin rakennuksiin ja niitä täällä riittää. Täällä on myös tosi usein erilaisia mielenosoituksia ja esimerkiksi naistenpäivän mielenosoitus oli aivan mieletön. Koko keskustan liikenne suljettiin ja en oo varmaan koskaan nähnyt niin paljon ihmisiä samaan aikaan.

Gran Vía

Pärjääkö vaihto-oppilas kouluespanjalla?

Madridissa puhutaan varmaan sitä ihan perus espanjaa, vaikka jotkut sanat onkin täältä lähtöisin. Näkee paljon erilaisia memejä Madridin murteesta, ja ne on tosi hauskoja, koska tajuan että itsekin käytän niitä sanoja. Ootan innolla, että voin puhua muiden kanssa, jotka on olleet muualla ja kuulla miten erilainen aksentti niillä on. Madridin lisäksi en oo käynyt kuin pienessä kylässä reilun tunnin ajomatkan päässä, mutta pari reissua on vielä suunnitteilla.

Madridin huonoja puolia

Huonoja puolia täältä täytyy ihan kunnolla miettiä, mutta yks sellainen on liikenne. Ruuhkia on tosi usein, ja varsinkin kun menee bussilla niin se ärsyttää jos on kiire. Muutenkin matkoihin täytyy varata paljon aikaa just ruuhkien takia ja ihan vaan siksi että etäisyydet on tosi pitkät. Metroa ja bussia saattaa joutua vaihtaa monesti, että pääsee minne haluaa. Julkisissa on varkaita on myös aika paljon. Toinen huono puoli on se, että ei ole rantaa.

Retirossa soutelemassa

Tiinan lempparijuttuja Madridissa

Mun lempiasioita tehdä täällä on varmaan vaan kierrellä ilman mitään päämäärää. On kiva käydä sellaisilla alueilla joissa ei oo koskaan käynyt eikä pyöriä vaan keskustassa. Malasaña on yks mun lempialueista, se on täynnä vintagekauppoja ja graffiteja. Retiron puisto on tosi ihana ja rakastan käydä siellä soutelemassa. Retiro ja keskusta muutenkin on aina tosi täynnä turisteja, koska onhan tää tosi suosittu matkakohde. Madrid on täynnä kaikennäköisiä ihmisiä varmaan jokaisesta maasta, joten täällä kyllä ei erotu joukosta. Rakastan tällaista kulttuurien sekoitusta.

Madridista on tullut mulle toinen koti, ja lähtö tulee olemaan super rankka. Toivottavasti vielä joku päivä voin asua täällä, koska tästä on tullut mun lempipaikka. Madridia en voi muuta kuin suositella. Kaunein kaupunki ikinä.

-Tiina

Kevät aurinkoa Espanjassa